Кошарук іде з посади заступника голови ОДА. Каже, що побуде безробітним

Кошарук іде з посади заступника голови ОДА. Каже, що побуде безробітним

Заступник голови Волинської облдержадміністрації Сергій Кошарук заявив, що йде з посади. У понеділок, 20 травня у нього – останній робочий день. Кошарук каже що «планує продовжувати політичне життя».

«Інавгурація нового президента України (20 травня – ред.) відбудеться у мій останній робочий день на посаді заступника голови облдержадміністрації» - заявив Кошарук.

«Уже скоро ви зможете нагуглити моє резюме» - додав він. Пояснив, що зареєструється як безробітний у Центрі зайнятості. «Сподіваюся, нову роботу вдасться знайти швидко. Маю компетенції у кризовому менеджменті, державному управлінні і органах місцевого самоврядування, у сферах екології та енергоефективності. Планую продовження політичного життя» - запевнив чиновник

Від Гунчика до Савченка

«Це логічне завершення етапу у моїй кар'єрі, що розпочався у 2014 року з легкої руки Володимира Гунчика. Я вдячний своєму колишньому шефові ще й за дотримання домовленості: працювати без корупції в середовищі впливів ОДА.

Згодом була нагода попрацювати у складі іншої команди (вдячний за виявлену довіру!). То був карколомний досвід. Управлінські підходи Олександра Савченка нові для мене, але теж ефективні. Особливо такі методи результативні, коли в одному колективі уживаються люди з різними цінностями.

Тож кілька слів про те, що залишаю після себе. Це не тільки налогодженні процеси. Це і професійні люди на своїх місцях. І результати» - написав Сергій Кошарук у Фейсбуці. 

Про результати своєї роботи

Кошарук навів кілька досягнень своїй у роботі. Назвав децентралізацію, енергоефективність, екологію і «запровадження життєствердної корпоративної культури в колективі ОДА».  

Далі про досягнення – словами Сергія Кошарука.

«Декілька думок про досягнуте:

Децентралізація. Волинь - серед лідерів у реформі децентралізації і більшість ОТГ не просто спроможні, а й успішні. Секрет простий: ми дали зелене світло фахівцям і не допустили політизації процесу, лише холодний розрахунок і добра воля волинян.

Енергоефективність. Волинська область теж була серед лідерів у комплексному запровадженні заходів у сфері енергоефективності. На жаль, в останні роки ми збавили обрети, а деякі здобутки навіть нівелювалися через політизацію. Мова йде про інше бачення обласної ради, що завело нас якщо не в глухий кут, то не в ту сторону. Але помилки, напевно, теж потрібні. Нові управлінці можуть струсити порох з напрацювань і запускати спочатку. Ефект гарантую.

Екологія. Справжнім викликом для мене став Ветсанзавод. То був чиряк, що наростав і допікав, але тріснув аж у 2016-2017 роках. Ще Ковельським міським головою я намагався боротися із загрозами, які несе це підпртємство довікіллю. Тому на посаді заступника голови ОДА я свідомо і добровільно прийняв цей виклик. Бо крім обізнаності уже були й більші можливості. Сьогодні Ветсанзавод не діє та перебуває на стадії ліквідації. А жителі територій, які мали проблеми з постачанням питної води, тепер мають водопровід з іншого берега Турії.

Вцілому Волинь у напрямку екології просунулуся далеко вперед. Ми разом з Дніпром першими в Україні визначилися з пріоритетними цілями сталого розвитку, які лобіює ООН на глобальному рівні. Роботи, звісно, ще багато, але на попередників у цьому напрямку нарікань не буде.

Чиновники теж люди. Я щасливий сьогодні, що нам вдалося запровадити у колективі ОДА життєствердну корпоративну культуру. Адже вкрай важливо, щоб люди хотіли вранці йти на свою роботу. Доброзичливі відносини, милі традиції, постійне навчання - це якщо коротко про колектив, який щодня працював для всієї області

Хо такий Сергій Кошарук

Ковельчанин. 45 років.  Став відомий волинянам, коли у 2006 році у 32-річному віці переміг на виборах міського голови Ковеля. До того працював у бізнесі.

У 2010 році програв мерські вибори Олегу Кіндеру. З того часу став системним і активним критиком діяльності і опонентом Кіндера.

Після роботи ковельським мером і до приходу у Волинську ОДА працював у громадській сфері – був заступником виконавчого директора добровільного об’єднання органів місцевого самоврядування – Асоціації «Енернергоефективні міста».

На місцевих виборах 2015 року став депутатом Ковельської міської ради, очолив фракцію «Солідарність».

У 2014 році був призначений радником голови Волинської ОДА Володимира Гунчика з питань інвестиційної та інноваційної діяльності.

У лютому 2015 року став заступник Гунчика.

Коли у березні 2018 року головою ОДА став Олександр Савченко, Кошарук написав заяву на звільнення, пояснивши що «дотримується законодавства». Втім новий губернатор тоді його відставки не прийняв.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина «В Європі навіть села – в бруківці». Луцький Le Bruk завойовує регіони
Наступна новина Поблизу Луцька відкрили реабілітаційний центр за 20 мільйонів гривень. ФОТО
Останні новини
Схожі новини