Поблизу Луцька відкрили реабілітаційний центр за 20 мільйонів гривень. ФОТО

Поблизу Луцька відкрили реабілітаційний центр за 20 мільйонів гривень. ФОТО
Відкрили реабілітаційний центр для пацієнтів, які перенесли складні операції

На базі Волинської обласної клінічної лікарні відкрили сучасний реабілітаційний центр для пацієнтів, які перенесли складні операції. Комплекс розрахований на 20 ліжко-місць, проте обіцяють, що прийматимуть від 50 до 150 пацієнтів.

Урочисте відкриття центру в селі Боголюби відбулось у п‘ятницю, 17 травня, пише ІА Волинські Новини.

Як розповів тимчасовий виконувач обов’язків керівника Волинської обласної клінічної лікарні Іван Сидор, реабілітація – невід’ємний компонент лікування.

«Уявіть собі: складна операція, пацієнт пролежав на операційному столі під лампами 7 годин. Вже через 10 днів його треба виписувати. Вдома він відновлення повноцінно не пройде, працювати в повну силу не зможе, тому потрібна професійна реабілітація», – пояснює керівник.

За чий кошт зробили центр?

Зі слів Івана Сидора, ідея спорудити центр виникла давно, проте на заваді став брак фінансування. Власними силами лікарня залучила кошти для початку робіт, після чого, зі слів Івана Сидора, облрада профінансувала облаштування центру.

Загальна вартість проекту становить близько 10 мільйонів гривень: 3,5 з них виділили з обласного бюджету, ще майже 6 залучили від бізнесменів, меценатів, спонсорів.

Як лікуватимуть у реабілітаційному центрі?

Сучасне обладнання дозволяє ставати на ноги навіть після важких травм хребта, опорно-рухового апарату, а також після протезування суглобів. Окрім того, в центрі реабілітують і після важких хірургічних втручань, інфарктів, інсультів, операцій на головному мозку тощо.

Реабілітаційний комплекс включає в себе різні напрямки: починаючи від базової лікувальної фізкультури, закінчуючи лазеротерапією, магнітотерапією і навіть нетрадиційними методами лікування, такими як голкорефлексотерапія, герудотерапія та су-джок-терапія.

У центрі практикують і бджолотерапію, яка, зі слів Івана Сидора, демонструє чудові результати.

Усі зали оснащені сучасною апаратурою для занять і моніторингу життєво важливих показників організму. 

У центрі є водолікувальний комплекс, до якого входять спеціальні душі, гальванічні ванни, сауна і басейн. Останній, до слова, оснащений підйомником, аби тут могли відновлюватись пацієнти, які не здатні рухатись самостійно.

Не менш важливим аспектом реабілітації є і психологічне розвантаження. Для цього в центрі діє спеціальне відділення, де практикують аромотерапію, поруч працює фітобар із напоями на основі цілющих рослин, зібраних на Волині.

«Центр не має аналогів у Західній Україні», – Іван Сидор

Зі слів Івана Сидора, в західному регіоні аналогів такому центру немає. 

«Є схоже у Львові, але там і близько не те, що в нас. Може перебільшую, але мало хто на заході міг би з нами позмагатись у технологіях і базі», – каже Іван Сидор, проте запевняє, що основа будь-якої терапії чи лікування – це не тільки апаратура, але й кадри.

«В рік до 50 наших лікарів проходять стажування і навчання у Франції, Німеччині, Великобританії, Швейцарії та інших країнах. Ми постійно навчаємось, адже технології і наука не стоять на місці, за цим потрібно слідкувати. Бо якщо лікар не розвивається, то втрачає кваліфікацію», – резюмує Іван Сидор.

«Думаємо, через 2 тижні будемо відкривати оновлене гематологічне відділення. Також плануємо ще один етап – створення рекреаційної зони. Зокрема, очистити озеро, висадити дерева, встановити альтанки і лавочки. Щоб хворі в літній період могли відпочивати на свіжому повітрі», – поділився Іван Сидор.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Кошарук іде з посади заступника голови ОДА. Каже, що побуде безробітним
Наступна новина Перед інавгурацією Зеленського владі нагадали про вбиту Катю Гандзюк. Луцьк долучився
Останні новини
Схожі новини