«Котлети з кашею щодня – це погано». Зеленська розповіла, що хоче змінити у шкільному харчуванні

«Котлети з кашею щодня – це погано». Зеленська розповіла, що хоче змінити у шкільному харчуванні
Фото ілюстративне

Перша леді Олена Зеленська, яка має намір зосередити свою діяльність на реформуванні шкільного харчування, пояснила своє рішення низькою якістю приготовленої їжі у школах та «вкрай жахливим обслуговуванням».

Про це пише ТСН.

«Перше, тому що я мама», – наголошує перша леді.

Дізнавшись про проблеми дітей, коли, за їхніми словами, біля тарілки може пробігти тарган чи подають зіпсовану страву, Олена Зеленська вирішила знайти шляхи покращення якості харчування у школах. Дружина президента каже, що мріє про державне фінансування.

«Ми хочемо зробити класифікацію шкіл, яким держава буде допомагати по-різному. Є школи, в яких зовсім нічого немає. Тобто там буде більше фінансування», – сказала Олена Зеленська.

Крім того, вона наголошує, що українські школярі також підтримують раціон харчування зі зменшеною кількістю вуглеводів.  Для цього Олена Зеленська приміряє іноземний досвід.

«У деяких країнах дітям дають склянку молока, і вони примусово його випивають. А якщо у нас буде програма «Яблуко для дитини»? У нас яблука просто гниють на Західній Україні. Їх нема куди продавати. Їх дуже багато. Вас це не обурює?» – зауважує перша леді.

«Діти все розуміють, хочуть змін. А дорослі, на жаль, мені здається, не розуміють, чому котлети з кашею – це для вжитку щодня погано. У понеділок добре. А у вівторок давайте ще й салатик додамо», – зазначає вона.

Нагадаємо, раніше Олена Зеленська розповіла, що визначилася зі своїми першочерговими завданням у статусі першої леді. За її словами, вона займеться реформою харчування у школах.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Хочуть перейменувати вулицю у центрі Луцька
Наступна новина Луцька броварня заохочує полюбити понеділки
Останні новини
Схожі новини