Ковельські депутати звернулись до митрополита УПЦ МП Володимира

Ковельські депутати звернулись до митрополита УПЦ МП Володимира
Джерело фото: Район.Ковель

На Волині у Ковелі депутати міської ради підтримали звернення до митрополита Володимир-Волинського і Ковельського Володимира.

За це депутати проголосували на черговій сесії міської ради 13 грудня, повідомляє «Район.Ковель».

У зверненні депутати просять митрополита взяти участь у Об’єднавчому соборі, де обиратимуть главу Єдиної помісної церкви.

«Ми розуміємо, що в цей час єпископи Української православної церкви МП, особливо ті, які готові взяти участь в об’єднавчому Соборі, перебувають під тиском з боку Москви, але ми закликаємо Вас високоприосвященний Владико, як істинного душпастиря залишатися зі своїм народом, який молитвами та власною кров’ю бореться за свою незалежність. Нагадуємо позицію Президента України Петра Порошенка: українська держава захищатиме право священнослужителів і мирян на вільний вибір церковної юрисдикції, а Вселенський патріарх зі свого боку гарантує повний канонічний захист прибічникам автокефалії в Україні», – йдеться у зверненні.

Нагадаємо, вже завтра,15 грудня, у Софіївському храмі в Києві відбудеться Об’єднавчий собор, де священики оберуть главу Єдиної помісної церкви.

Читати також: В УПЦ КП голосували за кандидата на Предстоятеля нової церкви. Михаїл на 2-му місці


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина У селищі на Волині встановлюють пам'ятник атовцям, які загинули на Сході. ФОТО
Наступна новина Луцьких старшокласників запрошують на Школу молодого політика
Останні новини
Схожі новини