В УПЦ КП голосували за кандидата на Предстоятеля нової церкви. Михаїл на 2-му місці

В УПЦ КП голосували за  кандидата на Предстоятеля нової церкви. Михаїл на 2-му місці
Митрополит Епіфаній (фото: Високий замок)

В Українській православній церкві Київського патріархату визначилися, кого висуватимуть на посаду глави помісної церкви. Серед предендентів був й митрополит Луцький і Волинський Михаїл.

Відповідне рішення прийняв собор УПЦ КП, який проходив у четвер, 13 грудня, – пише Українська правда з посиланням на власні джерела. 

Присутні проголосували за митрополита Переяславського і Білоцерківського Епіфанія як кандидата на пост предстоятеля єдиної православної української церкви.

На соборі зібрались близько 40 архієреєв і приблизно 30 із них підтримали кандидатуру митрополита Епіфанія. При цьому 12 архієреїв підтримали митрополита Луцького Михаїла.

Зазначимо, що рішення собору УПЦ КП стосовно Епіфанія не означає, що на об'єднавчому соборі нової Української церкви у суботу із середовища КП не може бути висунутий інший кандидат, наприклад, митрополит Луцький Михаїл.

Митрополит Переяславський і Білоцерківський Епіфаній входить до найближчого оточення Філарета. Саме він є фактичною «десницею» Філарета – патріаршим намісником.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Куди втекла мати-зозуля, яка покинула двох дітей в Луцьку. ВІДЕО
Наступна новина У копачівську школу нагрянули Матвієнко і Мірзоян. Винник передав мандаринів
Останні новини
Схожі новини