КП «Ласка» отримує 850 гривень за відлов одного собаки

КП «Ласка» отримує 850 гривень за відлов одного собаки

За кожного виловлені бездомного пса комунальне підприємство «Ласка» отримує 850 гривень, які необхідні для стерилізації, вакцинації та утримання тварини, також з цієї суми покриваються витрати на бензин.

Про це розповіла керівник комунального підприємства Богдана Новарчук, пише «Волинь 24».

З її слів, минулого року послуги з відлову одного собаки коштували 799, 25 гривень. Цьогоріч вони подорожчали і тепер відлов коштує 850 гривень.

У вартість відлову входить вартість літаючих шприців, голок, снодійного, петль, кліток. Вартість відлову дорослої тварини і цуценяти однакова.

При цьому за пальне місто, яке наймає «Ласку», повинно заплатити окремо. 

Також утримання собаки, стерилізація та вакцинація, лікування – додаткові послуги підприємства. За це, переконує Богдана Новарчук, замовники не платять.

«Ми це робимо за власний рахунок. Є собаки, яких ми зловили руками, а є такі – яких з допомогою літаючих шприців. Тому десь дешевше відлов обходиться, а десь дорожче. Якби ми вирахували, скільки потрібно на стерилізацію, кастрацію, лікування, ціна була б – 2-2,5 тисячі гривень за собаку. Жодне місто не змогло б цього потягнути», - переконує очільниця «Ласки».

З її слів, у Львові відлов одного собаки коштує більше двох тисяч гривень.

Загалом «Ласка» відловлює собак більше, ніж у 20 містах України. Усі вони платять по 850 гривень за відлов однієї тварини.

У Луцьку ж схема інша. Тут підприємство виграє тендер на відлов і працює за виділені на нього кошти. Цього року – це 200 тисяч гривень. Однак, каже Богдана Новарчук, цих грошей не вистачає, тому підприємство проситиме виділити ще.

«За 200 тисяч гривень можна зловити 120 собак, а ми в рік ловимо 1200-1300», - наголошує посадовиця.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Показати коментарі (1)
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина У кожній четвертій вакансії пропонується мінімальна зарплата - служба зайнятості
Наступна новина Підліток втік з дому і проїхав пів України, щоб освідчитися коханій
Останні новини
Схожі новини