У кожній четвертій вакансії пропонується мінімальна зарплата - служба зайнятості

У кожній четвертій вакансії пропонується мінімальна зарплата - служба зайнятості

В Україні середня заробітна плата вакансій служби зайнятості становить 4,3 тисячі гривень, а зарплата кожної четвертої вакансії - мінімальна.

Про це заявила заступник голови Державної служби зайнятості Юлія Жовтяк під час круглого столу "Майбутнє ринку праці в Україні", передає Укрінформ.   

"Майже кожна четверта вакансія - це мінімальна заробітна плата. Тобто середня заробітна плата вакансій у нас 4 тисячі 300 гривень. Тому нам дійсно дуже непросто підбирати кадри роботодавцям...", - зауважила Жовтяк.

Вона підкреслила, що незважаючи на те, що нині середня заробітна плата досить збільшилася - на 28%, і становить 7,7 тисячі гривень, у вакансіях, які подаються до Державної служби зайнятості, заробітна плата є досить низькою. 

При цьому, додала Жовтяк, тільки у 3% всіх вакансій служби зайнятості заробітна плата пропонується вище 10 тисяч гривень.

Нагадаємо, кількість вакансій в Державній службі зайнятості в 2017 році в порівнянні з попереднім роком зросла на 10% і становила 1 мільйон.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Луценко пояснив “Новій пошті” обшуки: пересилали алкоголь та наркотики
Наступна новина КП «Ласка» отримує 850 гривень за відлов одного собаки
Останні новини
Схожі новини