Краса Луцького замку з висоти пташиного польоту. ВІДЕО

Краса Луцького замку з висоти пташиного польоту. ВІДЕО

У мережі з’явилося відео Луцького замку з висоти пташиного польоту.

Ролик на своїй сторінці у Facebook розмістили на сторінці Української Громадської Ради.

Луцький замок (Замок Любарта) – символ міста Луцька, могутня фортеця Волині. У наші дні замок має три назви: Луцький (найпоширеніша), Верхній (оскільки є ще й Нижній замок, напівзруйнований) і замок Любарта.

Читати також: Луцький фотограф спіймав в об'єктив замок Любарта

Верхній замок існував на вершині пагорба ще за часів Рюриковичів у XI столітті (в літописі вперше згадується в 1075, коли будучи вже укріпленим пунктом, що витримав 6-місячну облогу Болеслава Хороброго), на пагорбі було побудовано дерев’яне укріплення – перший замок, який проіснував два століття і який потім замінили на більш міцний кам’яний.

 
Замок Любарта

#МояКраїна #ЛуцькийЗамок Луцький замок (Замок Любарта) – символ міста Луцька, могутня фортеця Волині. У наші дні замок має три назви: Луцький (найпоширеніша), Верхній (оскільки є ще й Нижній замок, напівзруйнований) і замок Любарта. Верхній замок існував на вершині пагорба ще за часів Рюриковичів у XI столітті (в літописі вперше згадується в 1075, коли будучи вже укріпленим пунктом, що витримав 6-місячну облогу Болеслава Хороброго), на пагорбі було побудовано дерев’яне укріплення – перший замок, який проіснував два століття і який потім замінили на більш міцний кам’яний.

Posted by Українська Громадська Рада on Monday, 9 July 2018

Читати також: Казково красивий замок Любарта у променях вранішнього сонця


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Атовці зможуть потрапити на «Бандерштат» безплатно
Наступна новина Екологи не знають, чому на ставку в Луцьку загинула риба
Останні новини
Схожі новини