Кращі напої для вгамування спраги

Кращі напої для вгамування спраги

Доросла людина на день втрачає приблизно 2 літри рідини. Навіть на дихання йде приблизно півлітра води. А вже якщо ви займаєтеся спортом або на вулиці спекотна погода, то витрата зростає. Навіть невеликий брак рідини призводить до жадоби, а велика втрата води чревата негативними наслідками для здоров'я. Дізнайтеся, що краще пити у спеку, а чого остерігатися!

Для того, щоб уникнути зневоднення, необхідно багато пити. Які напої краще всього підходять для вгамування спраги, а які — навпаки, ми розповімо в цьому матеріалі, інформує Ukr.Media.

10 кращих напоїв для вгамування спраги

1. Вода

На першому місці, звичайно, вода, і цей факт пояснень не вимагає.

2. Фруктова вода

Якщо пити звичайну воду нудно, приготуйте фруктову. Додайте в неї скибочки улюблених фруктів або навіть овочів. Наприклад, дуже освіжає огіркова вода з м'ятою або лаймова з додаванням базиліка.

3. Молоко

Відмінно справляється з жагою і молоко. До того ж, воно відмінне джерело білка, кальцію і вітамінів. Так що не тільки напоїть, але і нагодує.

4. Кисломолочні напої

У південних жарких країнах традиційно було прийнято пити багато кисломолочних напоїв. І це не випадково. По-перше, це корисно, по-друге, смачно, а по-третє, відмінно рятує від зневоднення. Зверніть окрему увагу на айран, який не містить цукор, виготовлений з натурального молока за допомогою корисних молочнокислих бактерій. Він також володіє здатністю знижувати рівень холестерину в крові і покращує травлення.

5. Чай

Любителям чаю теж пощастило. Цей напій цілком підходить для наших цілей. З одним маленьким "але": краще пити трав'яний збір або чай без кофеїну.

6. Натуральний сік з фруктів

Краще всього, звичайно, свіжовичавлений сік. Але і сік в пакетах теж підійде, щоб впоратися з жагою. Все-таки, в соку приблизно 85 відсотків води. Головне, вибирайте сік без доданого цукру або з невеликою його кількістю. Занадто густий сік можна розбавити водою.

7. Компот

Традиційно напій — узвар — містить багато вітамінів і добре заповнює запаси рідини. Але, як і в попередньому пункті, треба стежити за кількістю цукру.

8. Кокосова вода

А ось кокосова вода приїхала до нас із США. І любителям інновацій варто до неї придивитися, адже вона, як правило, не містить цукру і у неї вельми незвичайний смак.

9. Кавун і кавуновий сік

Ще один варіант для любителів солоденького. У кавуні 95 відсотків води, більше, ніж в будь-якій ягоді. А ще він містить корисні мікроелементи і вимиває шлаки з організму.

10. Спортивні напої

Тим, хто активно займається спортом, ефективно заповнити баланс рідини допоможуть спеціальні спортивні напої. Варто відзначити, що вони дуже калорійні, тому краще вживати їх виключно в процесі навантажень.

Напої, що викликають спрагу

На завершення варто коротко розповісти про ті напої, які змусять вас відчувати ще більш сильну спрагу.

В першу чергу це алкогольні напої. Будь-який алкоголь сприяє виведенню рідини, а значить, чим більше градусів, тим більше води ви втрачаєте.

По-друге, напої з великою кількістю кофеїну: кава, міцні чаї, енергетики.

Ну і звичайно, не помічник у боротьбі з жагою газована вода, а також інші солодкі рідини, наприклад какао, всілякі молочні коктейлі з морозивом і смузі.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина На Волині виявили 7 братських могил українців. ВІДЕО
Наступна новина Історія дня на Першому: кого вітати 5 липня
Останні новини
Схожі новини