Критерії вибору телевізора для домашнього перегляду кіно

Критерії вибору телевізора для домашнього перегляду кіно

До телевізорів, які використовуються для домашнього перегляду фільмів, висувається безліч вимог. Адже комфорт від перегляду має бути максимальним, користування – простим, а сам пристрій – функціональним. 

На українському ринку електроніки представлений широкий асортимент телевізорів з різними характеристиками та можливостями, тому не дивно, що вибір стає складним. До того ж телевізори придбавають не на один день, і коштують вони чимало, тому прискіпливість під час вибору цілком зрозуміла.

Як обирати телевізор

Важливими критеріями для вибору телевізора для домашнього перегляду фільмів є:

  • Розмір приладу та місце встановлення. Продумати місце установки слід заздалегідь, щоб уникнути проблем із розміщенням на шафі чи стіні.
  • Розмір діагоналі. Великий екран створює ефект занурення, але вимагає більшого віддалення для перегляду. Оптимальна дистанція до екрану – 1,2-2,5 розміру діагоналі. Для невеликих кімнат підходять екрани з малими розмірами.
  • Роздільна здатність дисплея. Найбільшою популярністю користується роздільна здатність Full HD (1920х1080). Перспективними фахівці називають UHD або 4K (3840х2160) і нещодавно представлений стандарт 8К (7680х4320).
  • Технологія матриці. Найпередовішою зараз вважається найдорожча OLED-технологія. Зображення на таких телевізорах приємніше оку, контрастне, передає всі відтінки чорного. IPS-технологія забезпечує хорошу кольоропередачу та чітке освітлення кутів огляду. LED IPS можна порекомендувати для перегляду різнопланового контенту сім'єю за умови природного освітлення. LED VA підходить для вечірнього перегляду фільмів та серіалів поодинці чи вдвох.
  • Операційна система. З опціями Смарт-ТВ можна підключатися до інтернету та дивитися фільми онлайн без реклами, передплачуючи один із стримінгових сервісів України. Тільки на Smart TV є можливість підключитися до Netflix з величезною бібліотекою повнометражних та документальних фільмів, серіалів. Звернути увагу слід на варіант розумної платформи від Samsung – Tizen та на версію ОС від Google – Android TV.
  • Роз'єми та бездротові стандарти (HDMI, USB, Ethernet, Digital Optical Out, Bluetooth).
  • Якість звуку. Через особливості конструкції вбудовані колонки рідко можуть забезпечити гарну якість звуку. Але якщо вибирати моделі з технологіями на кшталт Dolby Atmos, то можна значно покращити враження.
  • Зручність пульта для телевізора.
  • Наявність додаткових функцій (HDR, демонстрація екрану смартфона) та тип тюнера.

Важливим критерієм вибору є виробник телевізора, а також наявність гарантії та якість сервісного обслуговування.

У популярному інтернет-магазині allo.ua плазмові телевізори у Черкасах пропонуються в широкому ціновому діапазоні, що дозволяє покупцям підібрати модель відповідно до бюджету та індивідуальних вимог.

Якщо з самостійним вибором телевізора для домашнього перегляду фільмів виникнуть проблеми, компетентні консультанти магазину завжди готові допомогти.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина У Нововолинську сержант поліції збив на смерть двох правоохоронців: деталі аварії
Наступна новина На Волині попрощалися із загиблим на війні Миколою Литвинцем
Останні новини
Схожі новини