Куди лучанам подіти після свят використані ялинки і сосни

Куди лучанам подіти після свят використані ялинки і сосни

Ялинки і сосни, які лучани після свят виноситимуть із осель, можуть використовуватися як корм для тварин чи як паливо для котельні.

Про це розповів в. о. директора ЛСКАП «Луцькспецкомунтранс» Володимир Марценюк, повідомляє ІА ВолиньPost.

Тому, за його словами, ялинки та сосни потрібно складати окремо біля контейнерних майданчиків зі сміттям, не перемішуючи з іншими відходами. 

Ще зелені деревця везуть у Луцький зоопарк, де вони слугуватимуть кормом для тварин. Сухі ж ялинки та сосни у подальшому використовуватимуть як паливо для котельні «Луцькспецкомунтрансу».

Щодо приватного сектора діють такі ж правила. Однак Володимир Марценюк каже, що тут ситуація дещо складніша, адже мешканці міської громади нерідко викидають символ новорічно-різдвяних свят разом з іншим сміттям.

«Ми боремося з цим, інформуємо людей, але не завжди вдається переконати. Все одно працівники підприємства потім сортують деревця, і далі вони відправляються або в зоопарк, або на територію котельні», – зауважив в. о. директора «Луцькспецкомунтрансу».

Читати також: Сміття – для вирощування квітів. На Волині хочуть запустити унікальний проєкт із переробки відходів


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина В Україну йде різке потепління
Наступна новина Погуляйко виділив у користування майже 5 гектарів волинського лісу. Кому і для чого?
Останні новини
Схожі новини