Куліш та бій упівців: на Волині – історичний фестиваль. ФОТО

Куліш та бій упівців: на Волині – історичний фестиваль. ФОТО
джерело фото: http://volga.lutsk.ua/view/23107/

На околиці села Липне Ківерцівського району провели фестиваль «Криївка Перця».

Захід тривав 23 вересня, – пише Волинська газета.

У рамках фестивалю відбулися не лише виступи організаторів і почесних гостей, а й показали реконструкцію бою підрозділів Української повстанської армії проти військових формувань СССР та Третього Рейху у відтворенні військово-історичними клубами та групами України.

«Реконструкція присвячена вшануванню пам’яті загиблих героїв Української повстанської армії», – зазначили в оргкомітеті.

«Криївка Перця. Куліш. Шурпа. Пісні. І тиха охота на грибів!!!!» – написав у себе на сторінці у Facebook Іван Мирка та опублікував фотографії.

Варто зауважити, що заходи з вшанування загиблих упівців започаткували з ініціативи головного редактора «Волинської газети» Володимира Данилюка спільно з облуправлінням лісового та мисливського господарства ще влітку 2014 року. Тоді на місці загибелі провідника ОУН і одного з останніх керівників СБ УПА Цуманського району Василя Чепелюка («Перця») встановили пам’ятний знак.

Фото: з Facebook-сторінки Володимира Данилюка та Івана Мирки


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Луцьк може перейти на безготівкову систему оплати проїзду в громадському транспорті
Наступна новина Повідомили, коли на Волинь повернеться тепло
Останні новини
Схожі новини