Луцьк може перейти на безготівкову систему оплати проїзду в громадському транспорті

Луцьк може перейти на безготівкову систему оплати проїзду в громадському транспорті
фото ілюстративне, джерело: Український тиждень

У Луцьку планують перейти на безготівкову систему оплати проїзду в громадському транспорті.

Про це стало відомо 24 вересня під час засідання постійної комісії міської ради з питань генерального планування, будівництва, архітектури та благоустрою, житлово-комунального господарства, екології, транспорту та енергозбереження, – повідомили в інформаційному відділі міськради. 

Як розповів начальник управління транспорту та зв’язку міської ради Володимир Степанов, Програма автоматизованої системи оплати проїзду та обліку пасажирів у громадському транспорті міста Луцька передбачає здійснення безготівкової оплати проїзду в маршрутних автобусах та тролейбусах комунальної та приватної власності за допомогою валідаторів, які працюватимуть в режимі «он-лайн».

Такі нововведення успішно працюють в інших містах України. Передусім - це зручність для пасажирів, адже розрахунок проводитиметься платіжною карткою, «Карткою лучанина» або за допомогою смартфона.

Така система оплати буде зручною й для водіїв. Окрім цього, вона дозволить детально вивчити пасажиропотік на різних маршрутах та допоможе оптимізувати перевезення, облікувати пільгових пасажирів тощо.

За словами Віктора Степанова, у структурі КП «Луцьке підприємство електротранспорту» планують створити відділ з контролю оплати проїзду. До роботи контролерів будуть залучати й працівників муніципальної варти.

Нагадаємо, на валідатори у тролейбусах й маршрутках Луцька витратять 65 мільйонів гривень


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Розповіли, коли в Луцьку буде вода
Наступна новина Куліш та бій упівців: на Волині – історичний фестиваль. ФОТО
Останні новини
Схожі новини