Ласкаве та спокійне влітку, грізне та суворе - восени: Озеро на Волині вражає неповторністю. ФОТО

Ласкаве та спокійне влітку, грізне та суворе - восени: Озеро на Волині вражає неповторністю. ФОТО

Серед розмаїття Шацьких озер неповторною красою вирізняється Люцимер.

Його назва направду відповідає його стану: воно, як той лицемір: ласкаве та спокійне влітку, грізне та суворе - восени, – пише Район.Шацьк. Варто лише підійти до озера в осінню пору - як тебе пронизує до самісіньких кісток та вивертає душу

Зі слів вчених, назва озера походить від німецьких слів «Luce» – світло та «Meer» – море. Але існує давня легенда, яка розказує іншу версію:

«Дуже давно, ще в глибокій древності на північному березі (там, де зараз величезний пагорб, який місцеві жителі називають «острів») височів замок князя. Це був володар озера і всіх земель навколо.

Одного разу цей князь через своїх слуг розіслав звістку серед місцевих, що йому необхідні робочі для того, щоб зробити ремонт у палаці, викопати рів, добудувати оборонну стіну і т.д. За це він пообіцяв величезну грошову винагороду. Дуже багато охочих заробити грошей прийшли в замок. Люди зробити все, що їм наказали: відремонтували палац, викопали рів, добудували оборонну стіну. І ось, коли діло дійшло до розрахунку, князь зі своїм військом вигнали всіх працівників, не заплативши їм ні гроша. 

Читати також: Шацькі озера: 8 дивовижних перлин національного природного парку. ФОТО

З тих пір про князя стали говорити, що він лицемір. І ось, по легенді, якраз від цього слова і пішла назва.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина На «Ягодині» в пасажира рейсового автобуса виявили пневмат із набоями
Наступна новина Митники Волині здобули першість на чемпіонаті із шахів між правоохоронцями області
Останні новини
Схожі новини