Леся Українка не повинна бути бронзовим класиком, - лідер «Бумбоксу» у Луцьку

Леся Українка не повинна бути бронзовим класиком, - лідер «Бумбоксу» у Луцьку

Лідер гурту «Бумбокс» Андрій Хливнюк розповів, чому вирішив зробити пісню з вірша «Плющ» Лесі Українки. Вона повинна була стати саундтреком до фільму про поетесу «Леся Українка.Узлісся» від грузинської режисерки Нани Джанелідзе.

Про це музикант розповів під час прес-конференції перед концертом у Луцьку.

Пісня є частиною нового альбому гурту «Бумбокс» «Таємний код: Рубікон».

"Читаючи вірш, я почув мелодію в голові, і вирішив його покласти на музику... Спершу планував, що це буде акустична пісня - вокал і гітара, але знайшлись люди, які записали скрипки, бек-вокал та інше", - сказав лідер "Бумбоксу".

"Потім з'явилась ідея зробити її саундтреком до фільму "Леся". За минулої влади Держкіно обіцяло виділити на нього гроші, але вже за цієї влади, я маю на увазі президента, чомусь передумало. Не хочу бути голослівним, але чи то тому, що режисерка не закінчувала університет Карпенка-Карого, чи то тому, що вона не українка. Це кричуща річ. Для мене важливий образ класиків української літератури на міжнародній сцені. І важливо, щоб вони були не дідуганами, бабусями чи бронзовими бюстами, а живими, сучасними, актуальними людьми", - додав Андрій Хливнюк.

Читайте також: 

 


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Українські рятувальники отримали санітарний вертоліт для хворих на коронавірус
Наступна новина Доки тато з мамою заробляють на чергові джинси... Чому підлітки стають наркозалежними?
Останні новини
Схожі новини