Лікар назвав найкориснішу кашу

Лікар назвав найкориснішу кашу

Доктор Комаровський назвав трійку найкорисніших круп, які рекомендують регулярно вживати дієтологи зі всього світу.

Про це пише Сьогодні

  • Гречка

Перше місце виявилося у гречки – при тому, що в багатьох країнах взагалі не знають про таку крупі. Хоч десь ми, слов'яни, попереду планети всієї – багато століть їмо найкориснішу крупу, яка не відома майже ніде в світі. Більш того: парадоксально, що на батьківщині гречки – в Індії, де її здавна називали "чорним рисом", – зараз її майже не вживають в їжу.

Чим же гречка така корисна? Купа заліза, дуже багато білка, клітковини. Але нашим матусям треба, щоб для дитини купувалося найкраще, а значить, коштовне. Тому вони не розуміють, як найкорисніше може коштувати так дешево. Отже ламаємо стереотипи, хто ще не зрозумів.

  • Вівсянка

Тепер про крупу № 2 – вівсянку. Виявляється користь чи шкода вівсянки найпринциповішим чином залежать від того, як вона оброблена. Тому вівсянка, швидкого приготування, яку просто залили окропом – і ось вона вже готова, вважається чи не найбільш шкідливою кашею. А найбільш корисними пластівці, які треба варити.

  • Перловка

На третьому місці – перловка. До речі, хтось знає, з якої рослини роблять крупу перловку? Ні, не з вівса і не з пшениці. Перловку роблять з ячменю. Однієї з найдавніших культивованих на Землі рослин. Перловка була улюбленою кашею римських гладіаторів. На жаль, зараз ми втратили не тільки майстерність правильного приготування перловки, а й угробили її репутацію: мовляв, перловка – це щось жахливе, несмачне, нею годують цих нещасних солдатів, і взагалі це каша для бідних.

А все ж навпаки – каша ця одна з найкорисніших: багато заліза, багато білка, а головне – клітковини. Адже що таке клітковина? Це неперетравлювані частини продукту, які прекрасно очищають кишечник і готують його до нової їжі.

Читати також: П’ять переваг кофеїну для здоров’я


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина У Луцьку бус в’їхав у контейнер на ринку: деталі автопригоди. ВІДЕО
Наступна новина Андрій Разумовський: «Діти – одні з найприскіпливіших наших клієнтів»
Останні новини
Схожі новини