Лікарі назвали один з найкорисніших для серця фруктів

Лікарі назвали один з найкорисніших для серця фруктів

Біологи кажуть, що банани правильніше вважати ягодами, ніж фруктами.

Однак ми завжди називали банани фруктами, так ми і будемо називати їх в цій статті, пише УКРОП.

У нашій країні банани традиційною їжею не є. Зовсім недавно фрукти ці були в дефіциті, коштували вони помітно дорожче наших традиційних фруктів (яблук, груш, слив).

У деяких же інших країнах банани відомі ще з античності. Але останні кілька років з якоїсь причини банани стали і у нас одним з найпопулярніших і недорогих фруктів. Деякі люди цікавляться, чи корисні для організму банани? Що буде, якщо регулярно вживати в їжу такий фрукт?

У бананах міститься досить багато калію. Калій необхідний людині, щоб м’язи його і серце нормально функціонували. Рекомендується регулярно вживати банани сердечникам, гіпертонікам. Допомагають банани позбутися від судом, спазмів.

Банан — продукт енергетичний. З’ївши всього один банан, можна заповнити сили.

У м’якоті банана досить багато цукру. Регулярне вживання цього фрукта може сприяти підвищенню ваги. Багато дієти, спрямовані на збільшення ваги, припускають включення в раціон бананів.

Вільні радикали в організмі викликають прискорене старіння шкіри. У бананах містяться речовини, що руйнують вільні радикали, а, отже, і уповільнюють в’янення шкіри.

У бананах міститься вітамін В6, необхідний для хорошої роботи мозку.

Марганець, що міститься в цих фруктах, зміцнює кістки, а фосфор перешкоджає появі карієсу.

Банани дуже легко засвоюються організмом. Мало того, фрукти ці сприяють поліпшенню роботи травної системи. Для того, щоб повністю заповнити запаси калію і деяких інших елементів, досить буде з’їдати щодня два фрукта середнього розміру.

 


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина У селі на Волині заклали «капсулу часу»
Наступна новина Між Луцьком і Рівним білоруси відремонтують дорогу за майже 300 мільйонів гривень
Останні новини
Схожі новини