Лікарі прооперували 8-місячну дівчинку з Волині через єдиний прокол

Лікарі прооперували 8-місячну дівчинку з Волині через єдиний прокол

У Львові через єдиний прокол у вені медики під рентген-контролем прооперували 8-місячну Єву з Волині.

Одразу після народження у дівчинки діагностували вроджену ваду легеневої артерії, через яку був порушений притік крові від серця до легень. Про те, як пройшла операція, повідомили у Першому ТМО Львова, передає «Суспільне».

У перші дні після народження у Єви діагностували критичний стеноз легеневої артерії. На 11 день дівчинку прооперували у Лікарні святого Миколая у Львові. Проте у 8 місяців виникла потреба в повторній операції: дитина набрала вагу і підросла, легеневий клапан звузився, а кровотік до легеневої артерії погіршився.

Під час операції радіологи разом з кардіохірургами зробили маленький прокол у стегновій вені. Через неї медики дісталися до серця. Тоді спеціальним балоном роздули клапан та відновили кровотік легеневою артерією. Операція тривала півгодини.

«Це є доволі серйозне втручання. Але воно суттєво допомогло дитині, оскільки зменшиться навантаження на праві відділи серця. Коли дитина буде рости, ми будемо бачити, наскільки відповідає отвір, який ми зробили, потребам дитини. В деяких випадках ця операція може бути крайньою для дитини і вона зможе абсолютно нормально жити, інколи треба повторні втручання», – каже кардіолог Дмитро Беш.

За словами медиків, вже за кілька годин після втручання Єва стала активнішою. І наступного дня її виписали з лікарні. Зараз дівчинка вдома і добре себе почуває.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина «Тут свої проблеми, своє поле бою»: історія настоятеля Жидичинського монастиря
Наступна новина На Волині помер заслужений тренер з дзюдо
Останні новини
Схожі новини