Волинські хірурги пересадили нирку чоловікові від його дружини

Волинські хірурги пересадили нирку чоловікові від його дружини

Жителька Ратного віддала свою нирку чоловікові. Пересадку органу зробили у Волинській обласній клінічній лікарні.

Про це у фейсбуці розповів завідувач відділення трансплантології ВОКЛ Михайло Загрійчук.

«Це історія про кохання, про самопожертву, про нашу командну роботу на грані можливостей, про розпач і адреналін, та про віру в чудо!», - пише лікар.

Як розповідає пан Михайло, Сергій з містечка Ратне, де вісім років провів на діалізі.

«Ви консультували у нас пацієнтів, але я не встиг тоді, можна до вас приїхати?», - запитав у завідуючого пацієнт.

І вже через два тижні у Волинській обласній клінічній лікарні Сергію  пересадили йому нирку від дружини Тані.

Пересадка пройшла вдало, що хтось в операційній порівняв її з апендицитом.

«Вони лежали поряд в реанімації, уже відійшли від наркозу, і вірили, що все позаду! Вірили і ми, адже нирка активно давала сечу, і всі показники були стабільні! Як кажуть, ситуація штатна!», - підкреслює лікар.

Але зазначає, що інколи бувають ускладнення, які від не залежать від медикв, але перетворюють все на суцільний жах.

«Через чотири години після операції у Сергія різко пропала сеча, я ніколи не забуду нічний дзвінок Tanya Migalega, яка тоді чергувала:  у нас біда, в нирці нема кровотоку, я викликаю всіх, коли Ви будете?», - йдеться у дописі.

Уже за пів години лікарі повторно дістали пересаджену нирку. Орган був фактично без ознак життя, в артерії була бляшка, яка відірвалась десь зверху і повністю її перекрила.

«Описати, що вся команда пережила в той момент, неможливо! Ми за лічені хвилини відмили нирку, перешили артерію, але в очах кожного читався розпач та сльози! Я тримав нирку в руках, а всі дивились на неї, і мені здалося, що молились», - розповідає Михайло Загрійчук.

Тишу в операційній порушила нянічка, вона буквально закричала: «Дивіться, дивіться - сеча з’явилась! Слава Богу!!! Я знала!».

«Коли ми їх виписували, з ідеальною функцією нирки і з хорошими аналізами, дружина Таня подивилась на мене і сказала: це щастя, любов, і віра в Бога, я це зрозуміла тоді, коли лежала в реанімації і бачила, як Сергія забирають на повторну операцію! А я дивився на них обох і думав, як добре, що усе закінчилось щасливо, що вся наша команда - це перш за все про самопожертву заради інших, це і є чудо!», - додає лікар.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Пішов з життя захисник з Волині Віталій Дишко
Наступна новина Коли волинянам необхідно сплачувати за послугу з розподілу газу
Останні новини
Схожі новини