Лісівники готові відновити частину доріг на Волині

Лісівники готові відновити частину доріг на Волині

Волинські лісівники готові взяти на себе частину витрат і робіт з відновлення місцевих доріг, однак не згодні з заявами, що лише вони винні в тому, що дороги знаходяться в жахливому стані.

Про це йшлося 10 квітня під час наради щодо належного утримання експлуатаційного стану доріг загального користування місцевого значення, якими здійснюють перевезення лісопродукції. пише ВолиньPost.

На зустріч запросили перевізників лісопродукції та лісоматеріалів, представників місцевої влади, Укртансбезпеки, ОДА тощо. 

Очільник Волинського обласного управління лісового та мисливського господарства Олександр Кватирко зауважив, що останнім часом довкола стану волинських доріг - чимало розмов, переважно у негативному ключі. Тому зібралися на нараду, аби спільно обговорити, яким чином можна покращити ситуацію. 

Заступник начальника ВОУЛГМ Олександр Рибчинський зауважив, що останнім часом через позицію окремих громадських активістів у людей складається враження, ніби дороги руйнуються виключно через лісівників. Однак у погіршенні їхнього стану винні всі користувачі. Галузь готова спільно із ОДА та дорожниками працювати над поліпшенням ситуації, у разі, якщо матиме такі повноваження.

«Нас усіх хвилює якість доріг… Проблема виникла не сьогодні і не вчора», - сказав посадовець. Тому найважливіше нині - напрацювати алгоритм спільних дій. 

«Ми заявляємо про свою готовність взяти на себе частину витрат та робіт, які потрібні для відновлення таких доріг»,- зауважив чоловік. Однак він категорично не згодний, що у виникненні проблеми винні виключно лісівники. 

Так, за словами посадовця, силами лісівників вдалося побудувати сотні кілометрів доріг, а також забезпечити належний їх стан. Лісівники стежать за добрим станом лісових доріг та низки доріг місцевого значення. Посадовець звернувся до присутніх перевізників, нагадавши, що Кабмін чітко визначив норми перевезень, тож попросив їх дотримуватися. Також Рибчинський зауважив, що лісівники готові обмежити рух на певний період.

«Лісівники області не стоятимуть осторонь проблем, які виникають на дорогах місцевого значення», - додав посадовець. Опісля Олександр Кватирко акцентував увагу присутніх перевізників на встановлених обмеженнях. Мовляв, не варто порушувати. Таким чином вдасться запобігти проблемам та краще зберігати дороги.

Начальник департаменту інфраструктури та туризму Волинської ОДА Іван Мирка розповів, що з 1 січня на утриманні обласної державної адміністрації - 4400 км доріг, однак коштів виділили обмаль. Якщо розділити цю суму на всі райони, то вистачить лише на покриття по 5 км для кожного із них. 

За його словами, люди бачать вантажні автомобілі, які перевозять ліс, і це викликає негативне враження і про лісівників, і про тих, хто забезпечує стан доріг. Мирка зауважив, що коли лісоперевізники виїжджають у міжсезоння та мокру погоду, дорога руйнується значно швидше. Також він звернув увагу на заїзд та з’їзд з доріг, внаслідок яких важкі автомобілі їх «надламують», та зупинку важких автомобілів, яка спричиняє ями та великі траншеї.

«Це елементарні правила, які мають бути доведені до ваших водіїв, механіків і диспетчерів», - зауважив посадовець. Тому він попросив звернути увагу на це питання під час щоденних інструктажів. Мовляв, таким чином вдасться краще зберігати дороги. За його словами, варто скоординувати зусилля і в мокру погоду зменшити обсяги перевезень весною та восени, адже це теж дозволить зберегти дороги від зайвих руйнувань. Можна, наприклад, користуватися автомобілями меншої тоннажності.

Квартирко зауважив, що лісівники готові домовлятися, однак повинні чути чіткі пропозиції. Тож результатом сьогоднішньої зустрічі він хоче бачити конкретні рішення. Під час зустрічі ж з людьми Квартирко з їхніх слів зробив висновок, що у всьому винні лісівники та лісоперевізники.

За словами радника голови Волинської обласної держадміністрації Валерія Криворога, аби довести до ладу всі волинські дороги, треба 40 млрд грн. Посадовець розповів, що ОДА готова співпрацювати із лісівниками у питаннях ремонту, та попросив їх звернути увагу на зауваження щодо багатотонних перевезень у «мокрий» сезон.

«Ми просимо вас: не «вбийте» дороги, коли це болото, місяць», - додав Криворог. 

Опісля у залі розгорілася дискусія за участі перевізників лісу – мовляв, чи якісно ремонтують дороги, скільки коштів область має на їх утримання тощо.

Зрештою, Кватирко зауважив, що зберуть думки перевізників щодо підписання меморандуму щодо заборони на перевантаження машин, аби домовитися про остаточний варіант співпраці із перевізниками лісу.

Фото ілюстративне

Джерело: 35km.com.ua


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина У США і Канаді організують масштабний велопробіг на підтримку України
Наступна новина Кліщі: як вберегтися від небезпеки
Останні новини
Схожі новини