У США і Канаді організують масштабний велопробіг на підтримку України

У США і Канаді організують масштабний велопробіг на підтримку України

У травні команда українських волонтерів організує трансамериканський велопробіг «Чумацький шлях в Америку» довжиною понад 10 тисяч кілометрів через США та Канаду. 

Метою проекту є покращення іміджу та впізнаваності України в Америці, об’єднання українців усього світу, презентація інноваційних українських проектів та збір коштів на підтримку постраждалих у результаті війни на Донбасі, повідомляє РБК Україна.

Велопробіг триватиме з травня по серпень 2018 року і охопить 25 штатів та провінцій.

У ньому візьмуть участь ветерани АТО, спортсмени та волонтери, які у 2016 році організовували пробіг «Українці в Європі». Тоді вони проїхали понад 11 000 км за 100 днів зі Львова до Одеси через Лісабон.

«У більшості іноземців вже є стійка асоціація України з війною, корупцією, екологічними та економічними проблемами. А насправді Україна – це найбільша держава в Європі, з розумним, чесним, добрим, роботящим, освітченим 40-мільйонним народом, з цікавою культурою та історією, зі смачною кухнею, з прекрасними краєвидами, з великими природними ресурсами, з колосальним аграрним та промисловим потенціалом, з вигідним географічним положенням», – зазначає команда проекту. 

Понад три місяці поспіль команда долатиме в середньому до 150 км на день через 19 північноамериканських штатів від Тихого до Атлантичного океану, аби показати величезний потенціал України. 

Фото: ілюстративне


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Лучани просять провести ремонт дороги на вулиці Ковельській
Наступна новина Лісівники готові відновити частину доріг на Волині
Останні новини
Схожі новини