Лучан запрошують на Національне читання

Лучан запрошують на Національне читання
фото ілюстративне, джерело: Melni.me

Масштабна громадська акція під патронатом Президента Польщі вже вкотре відбудеться у Луцьку.

Про це повідомляють організатори. 

Мистецьке об’єднання «стендаЛь» спільно з Генеральним консульством Республіки Польща у Луцьку запрошують на акцію Національне читання (Narodowe Czytanie), де відвідувачі зможуть познайомитися із польською літературою та стати частиною однієї з найпопулярніших традицій країни-сусіда.

«Національне читання» пропагує знання художніх творів польської літератури, фрагменти котрих зачитують публічно. З-поміж чотирьох творів, запропонованих Президентом, інтернет-користувачі обирають один. Минулого року читали драму «Весілля» Станіслава Виспянського.

Цього року акція відбувається у дні святкування 100-річчя незалежності Польщі. У кожному місті країни на майданах, у парках, театрах і школах відомі актори, митці, політики читатимуть останній роман поляка Стефана Жеромського «Провесна».

У Луцьку подія відбудеться 9 вересня, о 14:00, у Книгарні «Є» (вул. Лесі Українки, 30).

У програмі заходу:

- Читання в ролях уривків роману «Провесна» Стефана Жеромського

- Розповідь про життєвий шлях С. Жеромського

- Демонстрація фрагментів фільму за мотивами роману «Провесна».

Організатори події - Генеральне консульство Республіки Польща в Україні,

Волинське обласне відділення Спілки вчителів-полоністів України ім. Габріелі Запольської та Мистецьке об'єднання "Стендаль" - заохочують кожного до активної участі та прочитання короткого фрагменту роману «Провесна» польською мовою.


Довідково:

Стефан Жеромський (14 жовтня 1864р., Стравчин, Келецький повіт — 20 листопада 1925 р., Варшава) – польський письменник і драматург. Творчість Жеромського загалом спирається на реалістичні традиції, але при цьому у багатьох своїх творах він виходить за їхні межі і вдається до сучасного йому модерного художнього досвіду, який представлений у його прозі вкрапленнями натуралізму, імпресіонізму та неоромантизму. Найбільша заслуга Жеромського полягає в подальшому розвитку польського соціально-психологічного роману.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Графік відключення світла у Луцьку 6 вересня
Наступна новина Платники податків Волині спрямували до бюджетів 4,5 мільярдів гривень платежів
Останні новини
Схожі новини