Луцьк попрощався із загиблими Героями Леонідом Олексюком та Олегом Лук’янчуком. ФОТО

Луцьк попрощався із загиблими Героями Леонідом Олексюком та Олегом Лук’янчуком. ФОТО

Жителі Луцької громади знову прощаються із військовослужбовцями, які віддали свої життя, захищаючи суверенітет і територіальну цілісність України. Сьогодні у Свято-Троїцькому кафедральному соборі було звершено чин похорону двох полеглих бійців – Леоніда Олексюка та Олега Лук’янчука.

Про це повідомляє Луцька міська рада. 

Лучанин Олексюк Леонід Анатолійович (1970 року народження) був призваний на військову службу по мобілізації 5 березня цього року. Загинув 28 жовтня під час виконання бойового завдання поблизу населеного пункту Водяне Донецької області.

Лук’янчук Олег Олександрович (1979 року народження) проходив військову службу за контрактом з 6 квітня 2020 року. Загинув 30 жовтня в результаті підриву на вибуховому пристрої під час виконання бойового завдання в районі населеного пункту Кислівка Харківської області.

“Старий Завіт розповідає нам, що коли у важкі часи народ Ізраїля волав до Бога про допомогу, то Господь почув його стогін і послав йому славний рід мучеників Маккавеїв. Так само сьогодні Він нагородив нас силою нашого воїнства. Це благо! Це милість Божа — наші воїни. Вони пішли на небо і стали ангелами для того, щоб була Україна, щоб могли жити ми і наші діти. Наші захисники з честю показали всім народам, що Україна – це найкраща в світі земля, а українці - найкращі в світі люди. І сьогодні хочеться сказати усім нашим воїнам: ви не даремно загинули, ваш подвиг ми будемо цінувати завжди,” – сказав у скорботній промові отець Михайло Онищук, луцький міський декан.

До спільної молитви за упокій душі спочилих бійців разом із духовенством, родиною, бойовими побратимами, небайдужими громадянами долучилися Луцький міський голова Ігор Поліщук та заступник голови Волинської обласної ради Григорій Пустовіт.

Після завершення панахиди домовини з тілами Героїв прощальною ходою пронесли Театральним майданом. У цей момент лучани, віддаючи останню шану загиблим, утворили живий коридор і прихилили коліна перед захисниками. Біля фотостенду “Герої Небесної Сотні – Загинули за єдність України” скорботна процесія зупинилася і виконала Державний Гімн.

«Перший» висловлює щирі співчуття рідним і близьким! Вічна пам’ять, честь і шана Героям!

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: «Получив за загибшу» - віддай священнику МП. Репортаж із резонансного суду на Волині

 

 


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина На Волині на блокпосту затримали чоловіка з вибухівкою. ФОТО
Наступна новина На Волині ліквідували канал втечі «ухилянтів» за кордон. ФОТО
Останні новини
Схожі новини