Лучани вшанували пам'ять В'ячеслава Чорновола. ВІДЕО

Лучани вшанували пам'ять В'ячеслава Чорновола. ВІДЕО
В'ячеслав Чорновіл - провідник українського національно-демократичного визвольного руху кінця 80-90-х років, Герой України. Скріншот із відео

У Луцьку вшанували пам’ять видатного українського борця за свободу В’ячеслава Чорновола.

Подія відбулася у суботу, 22 грудня, у 81-шу річницю з дня його народження, повідомляє Сфера-ТВ

На вулиці, названій в честь В'ячеслава Чорновола, зібралися волиняни, аби згадати видатного українця та покласти квіти в знак глибокої поваги.

Активістка національно-визвольного руху на Волині Любов Ганейчук висловила глибокий жаль через трагічну долю свого політичного соратника. За словами жінки, саме така людина мала стати на чолі України – тоді б народ мав величну державу. Та нині склалася закономірність: провідники національно-демократичного руху так і не досягають вершин, а гинуть від рук нечестивих.

За словами очільника нинішніх «рухівців» у місті Дмитра Климука, в честь Чорновола проводять велику кількість заходів, турнірів, називають навчальні заклади.

«Ми працюємо над тим, щоб в області переменувати дві школи і присвоїти їм ім’я Чорновола», – зазначив голова Луцької міської організації Народного Руху України Дмитро Климук.

 


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Назвали 10 найяскравіших весіль волинян 2018-го
Наступна новина На Львівщині перша парафія УПЦ МП перейшла до єдиної церкви
Останні новини
Схожі новини

Публікації відсутні