Лучани зможуть обговорити сучасну драматургію

Лучани зможуть обговорити сучасну драматургію

28 cерпня «Мистецьке об’єднання «Стендаль» організовує третю лекцію проекту «Мистецтво після зламу: 1918-2018». 

Про це повідомляють організатори.

Читайте також: Луцьк зустрів гостей «Поліського літа з фольклором». ФОТО

Тема зустрічі: «Українська драматургія сьогодні: на початку і наприкінці часів». Адже це питання вважають одним з найбільш дискусійних явищ для літературознавців і «terra incognita» для читачів/глядачів.

«Де спектаклі, поставлені за п’єсами сучасних українських драматургів? Яка вона – сучасна українська драматургія? Чи існує взагалі? Якщо «так», то чому немає книжок? Відповісти на ці запитання, зламати стереотипи та відкрити для лучан цікавий та суперечливий світ української драми, спробує Жанна Бортнік – дослідниця сучасної драматургії, кандидат філологічних наук, старший викладач кафедри словесних дисциплін Луцького педагогічного коледжу. Лекторка разом із слухачами створюватиме «драматургічний словник» сучасної драматургії – від А до Я, пропонуючи на кожну літеру назву мистецького явища, імена новітніх драматургів, розповідаючи про сучасні п’єси і, звісно, про театр», – кажуть організатори.

Захід відбудеться о 18:30 у книгарні «Є» (вул. Лесі Українки, 30). Вхід – вільний.

Читайте також: У Луцьку відкрили унікальний приватний музей сучасного мистецтва. ФОТО

Організатори – Мистецьке об’єднання «Стендаль», Департамент культури Луцької міської ради.

Довідка: «Мистецтво після зламу: 1918–2018» – це шість освітніх лекцій про культуру України, Латвії, Білорусі та Польщі. Мета проекту – поглибити знання лучан про мистецтво цих країн. Адже сучасна література саме цих держав буде представлена під час проведення Міжнародного  літературного фестивалю Фронтера (17–18 листопада 2018 року, Луцьк).

 


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина «Круто бути будівельником»: чого навчала дітей компанія «Інвестор» на ярмарку професій
Наступна новина У Луцьку родичі вигнали 61-річного хворого чоловіка з дому
Останні новини
Схожі новини