Лучанин Рустам Хамраєв став Героєм України

Лучанин Рустам Хамраєв став Героєм України

Лучанин Рустам Хамраєв, що загинув 17 червня 2014 року під Луганськом, став Героєм України.

Відповідний указ 14 жовтня підписав президент України Володимир Зеленський.

«За особисту мужність і героїзм, виявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, постановляю:

Присвоїти звання Герой України з удостоєнням ордена «Золота Зірка» ХАМРАЄВУ Рустаму Шонійозовичу- солдату (посмертно)», – йдеться у документі.

Рустам Хамраєв народився у Луцьку 29 листопада 1975 року. На Майдані був з самого його початку — з кінця листопада 2013 року. Вступив до Самооборони Майдану, боєць 14-ї сотні «Вільні люди», після того як «беркутівці» розбили цю сотню, і в ній майже нікого не залишилось — перейшов у 38-у сотню. В лютому під час вуличних боїв у Києві стояв на барикадах, ризикуючи життям, із-під куль снайперів діставав поранених та вбитих своїх побратимів, врятував двох медсестер, сам був поранений і отруєний газами. Отримав контузію.

На війну на Схід відправився добровольцем прямо з Майдану, не сказавши про це ні слова родині. Був військовослужбовцем 24-го батальйону територіальної оборони «Айдар». Загинув у бою під Луганськом.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Школи самі вирішують, чи вітати хлопців з 14 жовтня, - головний освітянин Луцька
Наступна новина 18 жовтня повністю відкриють проспект Волі у Луцьку
Останні новини
Схожі новини

Публікації відсутні