Школи самі вирішують, чи вітати хлопців з 14 жовтня, - головний освітянин Луцька

Школи самі вирішують, чи вітати хлопців з 14 жовтня, - головний освітянин Луцька
Фото ілюстративне

В луцькому управлінні освіти кажуть, що не можуть впливати на рішення шкіл – вітати чи не вітати хлопчиків з Днем захисників і захисниць України, а дівчат – з 8 березня.

Про це «Суспільному» розповів начальник управління Віталій Бондар.

Зауважимо, петицію про заборону вітати хлопців 14 жовтня і дівчат 8 березня в школах жителі обласного центру не підтримали. Ініціатива лучанки на платформі електронної демократії Луцької міської ради набрала 75 з 300 необхідних голосів.

Авторка петиції – мама двох школярок Ольга Бузулук. Лучанка проти привітань у школах хлопців 14 жовтня, а дівчат 8 березня. Вона не розуміє, чому 14 жовтня у школах досі вітають лише хлопців, адже свято називається «День захисників і захисниць України».

Про петицію з ініціативою заборонити вітати хлопців 14 жовтня і дівчат 8 березня в школах у міському департаменті освіти знають, – каже його очільник Віталій Бондар. Зі слів посадовця, наразі влада не буде втручатися в питання шкільних свят.

«Ми можемо донести до закладів освіти, що є така пропозиція. До речі, 14 жовтня – вихідний. І тому за день чи два заклади освіти вирішують чи вітають вони, чи святкують – це позиція кожної людини індивідуально, і закладу освіти, зокрема. Щодо 8 березня – аналогічна ситуація», – вважає Віталій Бондар.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Що справді підіймає імунітет восени. Поради лікарів
Наступна новина Лучанин Рустам Хамраєв став Героєм України
Останні новини
Схожі новини