«Я впізнала себе»: образ писанкарки з Волині розмістили на заставці пісні гурту Калуш

«Я впізнала себе»: образ писанкарки з Волині розмістили на заставці пісні гурту Калуш
Фото з Facebook Лесі Мартинюк

Образ з фото відомої писанкарки з Володимира, викладачки фахового педагогічного коледжу імені А. Ю. Кримського Лесі Мартинюк розмістили на заставці до пісні “Stefania” гурту Калуш Оркестра, що перемогла на Євробаченні-2022.

Про це Леся Мартинюк повідомила на своїй сторінці у Facebook.

Волинянка розповіла, що це для неї стало великою несподіванкою.

«Я впізнала себе. Приємно, що серед багатьох тисяч фото в українському етно-одязі, саме моє стало фольклорним образом пісні. Тут гармонійно переплітаються національний колорит народного мистецтва та музики. Образ Стефанії - української жінки-матері, сьогодні сприймається, як оберіг: віри, надії, любові», – пише Леся Мартинюк.

Вона зазначила, що впізнаване нині на весь світ фото зробили фотограф з Нововолинська, а водночас, і її брат Роман Яківчук.

«В різні часи лихоліть краса народного мистецтва нас рятувала, і нині наше важливе завдання – оберігати його як найкоштовніші скарби. Фото виконане моїм братом, відомим художником- фотографом Романом Яківчуком», – додала писанкарка.

Читайте також: Учасник гурту Kalush Orchestra запропонував провести Євробачення-2023 у Луцьку


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Благодійний забіг у Луцьку: зібрали 70 тисяч гривень для укріплення кордону
Наступна новина Патріарх Епіфаній розтлумачив хитрість УПЦ щодо «незалежності» від москви
Останні новини
Схожі новини