Благодійний забіг у Луцьку: зібрали 70 тисяч гривень для укріплення кордону

Благодійний забіг у Луцьку: зібрали 70 тисяч гривень для укріплення кордону
Фото: Волинська обласна рада

У Луцьку організували благодійний забіг під гаслом "Захистимо свій кордон!", під час якого для укріплення кордону марафонці зібрали 70 тисяч гривень. 

Про це повідомили в пресслужбі Волинської облради.

Ініціатива організації благодійного забігу належить волинським прикордонникам, які цілодобово несуть варту з охорони українсько-білоруської ділянки державного кордону. 

«І хоч зі зміцнення лінії оборони зроблено вже чимало, додаткові укріплення зайвими не будуть, зважаючи на воєнну напругу», – йдеться в повідомленні. 

Підтримати акцію прийшло близько 400 людей. Це і самі прикордонники, і професійні спортсмени, студентська молодь, вимушені переселенці, правоохоронці та нацгвардійці, родини з дітьми. Марафонців на добру справу благословив митрополит Луцький і Волинський Михаїл

Залежно від спортивної підготовки учасникам благодійного марафону було запропоновано для забігу три дистанції – 1, 3 і 5 кілометрів. 

Здолавши найдовшу із них, очільник Волиньради Григорій Недопад зазначив, що благодійна акція учергове засвідчила єдність та згуртованість українців. 

«Мене вразила кількість людей. В час, коли точиться війна, і простим життя не назвеш навіть у тилу, сотні лучан і гостей міста прийшли, щоб підтримати наших оборонців: і морально, і копійкою. Такі акції цементують нас як націю. Все для перемоги – сьогодні це пріоритет кожного з нас», –стверджує Григорій Недопад.

Читайте також: На спецобладнання для 14 ОМБр «набігали» понад 200 тисяч гривень

 


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина У Луцьку — пожежа. Горить кафе
Наступна новина «Я впізнала себе»: образ писанкарки з Волині розмістили на заставці пісні гурту Калуш
Останні новини
Схожі новини