Лучанина взяли під варту за ворожу пропаганду

Лучанина взяли під варту за ворожу пропаганду

Служба безпеки України на Волині повідомила про підозру черговому ворожому пропагандисту.

Про це інформує Управління СБ України у Волинській області.

Правоохоронці з’ясували, що лучанин систематично та публічно підтримував дії держави-агресора, виправдовував дії ворога та його збройних формувань, окупаційних адміністрацій та закликав до співпраці з ними. Про це пропагандист писав у соціальних мережах та заявляв про це у спілкуванні з іншими громадянами. Також зловмисник проштовхував російські наративи в місцевих засобах масової інформації.

Читайте також: «Будем резать вас, уничтожать»: на Волині судитимуть ворожого пропагандиста

Слідчі Управління СБ України у Волинській області повідомили зловмиснику про підозру у вчиненні ним злочину, передбаченого ч. 3 ст. 436-2 (виправдовування, визнання правомірною, заперечення збройної агресії Російської Федерації проти України, розпочатої у 2014 році, у тому числі шляхом виправдовування тимчасової окупації частини території України, вчиненого повторно, з використанням засобів масової інформації) Кримінального кодексу України.

Суд обрав пропагандисту запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.

Заходи з викриття проведені співробітниками Управління СБ України у Волинській області за процесуального керівництва Волинської обласної прокуратури.

Читайте також: Волинянку, яка підтримує «рускій мір», взяли під варту


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина У Луцьку водій хотів підкупити поліцейських
Наступна новина На Волині браконьєри вбили лося та козулю
Останні новини
Схожі новини

Публікації відсутні