Лучанок безкоштовно обстежували на рак грудей. ВІДЕО

Лучанок безкоштовно обстежували на рак грудей. ВІДЕО
Мобільний рентгенодіагностичний пункт. Фото - Суспільного Волині

У Луцьку жінок безплатно обстежували на рак молочної залози за допомогою мобільного рентгенодіагностичного пункту обласного онкодиспансеру. За словами лаборанта Євгена Приймака, зробити мамографію за день прийшли більш як три десятки жінок.

Про це ідеться у сюжеті Суспільного Волині.

Нагадаємо, акцію безкоштовного обстеження жінок на рак молочної залози організували благодійний фонд «СТОПРАК» спільно з Волинським обласним онкологічним диспансером. 

Обстеження у мобільному кабінеті – безплатне, це  спонукало перевіритися на рак грудей лучанку Ольгу Боцман.

«Зайшла у Фейсбук, побачила  та й приїхала. Зручно, хочу перевіритися, бо давно вже не перевірялася. Добре, що безкоштовно», – каже жінка.

«У нас там працюють лаборанти, вони фотографують жінок, всі дані переносяться на комп’ютери лікарів. Вони розшифровують, описують ці знімки, складають групи ризику. Якщо є якісь зміни, ми обов’язково в подальшому викликаємо на дообстеження, якщо потрібно – на лікування. На мамографії перше обстеження ми проводимо після 40 років. Як правило, молодшим жінкам ми робимо УЗД-обстеження. Після 40-карічного віку при відсутності скарг бажано раз на рік до мамолога приходити», – розповів головний лікар обласного онкодиспансеру Юрій Малімон.

За його словами, за минулий рік лікарі онкодиспансеру виявили рак молочної залози у майже трьохсот жінок.

«Тенденція в Україні до того, що занедбаність зростає, бо мамографів не вистачає. От у Луцьку, щоб охопити всіх жінок, мамограф мав би стояти в кожній поліклініці, в жіночій консультації. Вона допоможе виявити хворобу, передрак чи рак на ранніх стадіях, коли набагато більше шансів. Якщо ми говоримо про рак на ранніх стадіях – там понад 80% повного одужання. Якщо ми виявляємо патологію, проліковуємо, запобігаємо раку», – каже Юрій Малімон.

 

 


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина «Змінити дату на Меморіалі в Луцьку легко», – Богдан Шиба
Наступна новина У Шацьку капітально відремонтували автостанцію. ФОТО
Останні новини
Схожі новини