«Змінити дату на Меморіалі в Луцьку легко», – Богдан Шиба

«Змінити дату на Меморіалі в Луцьку легко», – Богдан Шиба

Колишній Луцький міський голова Богдан Шиба (2006-2010) переконаний, що дату початку війни на Меморіалі вічної слави треба замінити - з 1941-го року  на 1939-й.

Про це він розповів у коментарі «Першому».

Нагадаємо, головний редактор «Історичної правди» Вахтанг Кіпіані обурився «недекомунізованим» Луцьком. Його здивувала, зокрема, дата початку війни на Меморіалі. 

Шиба нагадав, що у 2017-му активісти зверталися у міську раду з приводу дозволу на зміну дати початку війни на Меморіалі вічної слави з 1941 на 1939 рік. Тоді в міській раді відповіли, що для цього необхідно отримати дозвіл від уряду.

«Зараз треба скористатися тим, що в нас нормальний міністр культури, надіслати подання від міської ради щодо зміни дати на Меморіалі. Міністерство, думаю, одразу ж дасть згоду на такі зміни, бо вони відповідають нинішньому законодавству», – зазначив екс-мер.

За словами Шиби, за його каденції міська рада двічі зверталася у Міністерство культури з приводу перейменування Меморіалу.

«Ще у 2008 році міська рада ухвалила рішення про перейменування Меморіалу слави в Меморіал пам’яті. Яка ж це слава, коли стільки людей загинуло? Але оскільки це пам’ять національного значення, то будь-які зміни навіть в назві має затвердити Мінкульт», - пояснив Богдан Шиба.

«Зараз міністерство культури вже зовсім інше, інший міністр. Зараз рішення про перейменування прийняли б швидше», - додав він.

Довідково: прихильники зміни дати початку війни на Меморіалі слави аргументують це тим, що для Волині Друга світова війна почалася не у 1941, а у 1939 році, оскільки область тоді була у складі Польщі. А саме в 1939 Німеччина напала на Польщу. 

 


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Польща хоче будувати новий термінал та міст на волинському кордоні
Наступна новина Лучанок безкоштовно обстежували на рак грудей. ВІДЕО
Останні новини
Схожі новини