Лукашенко сказав, що відправив білоруських спеціалістів забезпечити енергопостачання ЧАЕС

Лукашенко сказав, що відправив білоруських спеціалістів забезпечити енергопостачання ЧАЕС
ЧАЕС. Фото «Бізнес Цензор»

Самопроголошений президент Білорусі Олександр Лукашенко заявив, що доручив білоруським спеціалістам забезпечити енергопостачання Чорнобильської АЕС.

Про це повідомляє «Українська правда» з посиланням на білоруське державне видання БелТА.

Лукашенко розповів, що увечері 9-го березня мав телефонну розмову з президентом Росії Володимиром Путіним, і той його поінформував про ситуацію в районі Чорнобильської АЕС.

Він також додав, що на ЧАЕС уже направили білоруських фахівців.

«Міністру енергетики доручено негайно подати туди електроенергію. У нас лінія електропередачі з радянських часів є, вона законсервована. Її треба негайно відновити.

За тимчасовою схемою доведеться, мабуть, до підстанції Чорнобильської електростанції подавати цю електрику, щоб у штатному режимі забезпечити безпеку Чорнобильської станції. Потрібно передбачити всі варіанти, - сказав Лукашенко.

Також БелТА повідомляє, що Лукашенко здійснить робочий візит до Росії – на 11 березня у Москві заплановані переговори з Путіним.

На порядку денному «актуальні питання двосторонніх відносин, розвиток союзної кооперації, економічна взаємодія в умовах санкційного тиску», а також «обстановка у регіоні та Україні».

Нагадаємо, раніше глава МЗС Дмитро Кулеба закликав міжнародне співтовариство терміново вимагати від Росії припинити вогонь та дозволити ремонтним частинам відновити електропостачання на ЧАЕС.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Луцькі аніматори створили заспокійливий мультик про повітряну тривогу. ВІДЕО
Наступна новина Міський голова Ковеля та члени виконкому віддадуть 20% своєї зарплати на потреби військових
Останні новини
Схожі новини