Луцьк – більше не лідер за кількістю утеплених будинків

Луцьк – більше не лідер за кількістю утеплених будинків

Луцьк втратив першість у сфері енергоефективності. Тепер його випереджають Рівне і Київ.

Про це в інтерв’ю «Першому» розповіла голова Асоціації ОСББ «Лучани», член наглядової ради Фонду енергоефективності Юлія Сабатюк.

З її слів, Луцьк кілька років поспіль був лідером у сфері енергоефективності, тому що саме тут запустили першу місцеву програму підтримки ОСББ, яку потім перейняла більшість міст України. Також у Луцьку було найбільше енергомодернізованих будинків.

Зараз же Луцьк опинився на третьому місці, Київ – на другому.

«На сьогодні першість тримає Рівне, де на міську програму виділили 100 мільйонів гривень, а в нас лише 9 мільйонів. Мені, як людині, яка починала впровадження енергоефективних заходів у Луцьку, дуже прикро. Ми не повинні втрачати напрацьоване», - каже Юлія Сабатюк.

Жінка каже, причина цьому – зміни у міській програмі підтримки ОСББ. Мовляв тепер менше людей можуть отримати кредит на впровадження енергоефективних заходів.

«Шкода, що не всі політики розуміють, що цей процес не можна зупиняти і енергетичну незалежність потрібно виборювати. Думаю, вплинуло на це й те, що ОСББ вплутують у політичні процеси, а це неприпустимо», - додає вона.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Для «Волиньгазу» придбали нові буси. ФОТО
Наступна новина Олександр Савченко нагородив дев’ятьох волинян державними відзнаками. ФОТО
Останні новини
Схожі новини