Луцьк «джазує»: у перший день фестивалю виступили волинські метри та австралійські зірки. ФОТО

Луцьк «джазує»: у перший день фестивалю виступили волинські метри та австралійські зірки. ФОТО

У Луцьку розпочалася одна із найбільших музичних подій України і Польщі – XVІІ міжнародний джазовий фестиваль «Jazz Bez».

Фестиваль триватиме з 8 по 10 грудня 2017 року у Волинському театрі ляльок.

ДИВИТИСЯ ПРОГРАМУ ФЕСТИВАЛЮ

Як пише видання Конкурент, волинські музиканти «BB Jazz» відкрили перший день фестивалю, граючи джазові мелодії, які відомі чи не кожному. Наприклад, знамениту культову мелодію з пісні Френка Сінатри - I Love You Baby.

Ветерани українського джазу «Dzyga Jazz Quartet» «запалили» зал своєю музикою. І не дивлячись на прохолодну залу театру ляльок глядачам точно було гаряче від танців у своїх стільцях. Адже спокійно всидіти під такий джаз від легендарних українських джазменів було доволі важко.

Культовий колектив «The Necks», який закривав перший день фестивалю, був створений в Сіднеї, в далекому 1987 році з трьох талановитих людей. «The Necks» - це піаніст Кріс Абрахамс, басист Ллойд Суонтон і барабанщик Тоні Бак. Колектив створив 18 альбомів. До слова, ексклюзивні платівки та футболки «The Necks» можна було придбати одразу ж на фестивалі.

ФОТО: Романа ДОМБРОВСЬКОГО

Довідка:

«Jazz Bez» – це транскордонний джазовий марафон, який поєднує десятки міст, сотні музикантів з цілого світу, тисячі меломанів, безліч кілометрів та ще більше відтінків джазу у єдине свято музики і свободи.

Фестиваль розпочався 2001 року із концертів у Львові та Перемишлі, а тепер розповсюдився на основні культурні центри України та Польщі. Прецедентів такій джазовій події досі немає ні в українській, ні в польській музиці. За 16 років на фестивалі відбулися сотні концертів, утворилися десятки міжнародних проектів, а кількість музикантів, що грали на «Jazz Bez» перевищила тисячу!

 


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Археологічній пам’ятці Луцька, що на Кафедральній, 13 загрожує небезпека. ВІДЕО
Наступна новина В Луцькому СНУ обговорили проблему працевлаштування випускників за спеціальністю. ВІДЕО
Останні новини
Схожі новини