Археологічній пам’ятці Луцька, що на Кафедральній, 13 загрожує небезпека. ВІДЕО

Археологічній пам’ятці Луцька, що на Кафедральній, 13 загрожує небезпека. ВІДЕО

На Волині громадські активісти вже вкотре намагаються зберегти археологічну пам’ятку, що на Кафедральній, 13. Орендар цієї земельної ділянки не виконує умов договору з міськрадою, стверджує луцький обранець Павло Данильчук.

А саме, не проводить археологічні та відновлюванні роботи, а одразу почав будівництво. Депутат наполягає, аби достроково розірвати договір оренди, в зв'язку з недотриманням умов. Та закликає міське та обласне керівництво звернути увагу на пам'ятки історії.


Депутат Луцької міської ради Павло Данильчук наголосив: «Звернення в правоохоронні органи ні до чого не призводять, відкриваються просто кримінальні провадження, які тривають роками і з часом просто закриваються.

Реагування до Мінкульту нічим не завершуються, даються відповіді одні чи інші. Все ж таки ми тут на місцях. Це наша історична спадщина. І якщо ми не будемо спілкуватися між собою, а просто будемо конфронтувати, ворогувати і знищувати історичну пам'ять, то я не знаю що ми тоді залишимо для наших нащадків».

Натомість начальник відділу охорони культурної спадщини Луцької міської ради Петро Троневич каже, що склепіння були виявлені ще 20 років тому – і вони не є археологічною пам’яткою, адже лишилися тільки рештки. Навіть відкрите кримінальне провадження у зв'язку з незаконним будівництвом на Кафедральній, не впливає на підрядника.


Поставити питання з приводу незаконного будівництва група громадських активістів вирішила й Управлінню культури Волинської облдержадміністрації. Завітали у приймальний день. Керівників на робочих місцях не було, а провідна спеціалістка відділу охорони культурної спадщини Тетяна Дудар зустріла відвідувачів так.

Навколо цього скандального будівництва дискусії точаться вже близько п'яти років. За словами громадських активістів тут планують звести житлово-офісні приміщення.

Проте, в разі доведення провини забудовнику за частиною 1 статті 298 загрожує штраф або позбавлення волі на строк до трьох років.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Голосування за Кварцяного, як за керівника обласного футболу, оскаржуватимуть
Наступна новина Луцьк «джазує»: у перший день фестивалю виступили волинські метри та австралійські зірки. ФОТО
Останні новини
Схожі новини