Луцька будівельна компанія «ІНВЕСТОР» озвучила підсумки 2020 року. Що планують далі?

Луцька будівельна компанія «ІНВЕСТОР» озвучила підсумки 2020 року. Що планують далі?
Гендиректор БК «Інвестор» Андрій Разумовський під час зустрічі з журналістами

Одна з найяскравіших будівельних компаній Волині – БК «Інвестор» – відзвітувала про 2020-й. Гендиректор компанії Андрій Разумовський запросив на розмову журналістів. Запросив до нового офісу в Луцьку.

Це знаково. Бо у 2020-му це далеко не перше «нове», чим може гордитися «Інвестор». Сьогодні тут кажуть: знають, що задають у Луцьку і навколо нього моду на житло.

Компанія вже підготувала ідеї, якими готова здивувати волинян у 2021-му.

Історія  успіху. Компанія «Інвестор» створена в Луцьку Андрієм Разумовським. На будівельному ринку – з 2013 року. Компанія вже збудувала 50 тисяч метрів квадратних житла. Це 497 квартир, 62 таунхауси та 16 котеджів.  За кілька років діяльності «Інвестор» довів: він зводить в Луцьку найсучасніші  будівлі. Команда дивує маркетинговими підходами, яскравими рекламними компаніями та втілює нові принципи у будівництві житлових комплексів.

«2020-й для нас повен різних здобутків. Ми підлаштовувалися під події, які відбувалися у світі і завдяки цьому досягли поставлених цілей», - Андрій Разумовський.

Далі – дослівно.

Про карантин і «найправильніше рішення 2020 року»

… «Коли це все починалося, ми не могли розуміти наслідків. Ні наслідків важкості хвороби, ні наслідків для економіки, життя компанії тощо. Коли оголосили карантин і всі компанії перейшли в режим онлайн, в цей період ми зупинилися на два дні: понеділок і вівторок. У середу я дізнався, що в інших містах будівельні компанії працюють – стоять тільки в Луцьку».

… «Ми постали перед вибором. Мали всі підстави не працювати, але оскільки ми займаємося нерухомістю і нам довіряють наші замовники, я вважав, що це є досить критичним для нас. Ми в першу чергу маємо виконувати свої зобов’язання. Перед усіма: і тими людьми, які купують у нас нерухомість, і тими, які у нас мають якісь підрядні роботи. І саме тому в середу наші працівники вийшли на об’єкти».

«Оскільки хвороба тільки набирала темпів, ми поставили собі таке завдання: всі ресурси спрямувати на те, аби добудувати об’єкти, виконати інвестиційні зобов’язання. Тоді ми почали активно працювати».

… «Мені здається, це було найправильніше рішення у 2020-му році. Саме тоді ми проводили ремонт у приміщенні коронавірусного госпіталю в Боголюбах, де мали встановити томограф. Зібрали «добровольців» з тих, хто мав бажання долучитися до цієї роботи – і через трохи томограф встановили.

Думаю, завдяки цьому медики уже врятували не одне життя. Загалом до цієї справи долучалося багато підприємців, ми ж робили те, що вміємо - ремонт в приміщенні».

Житло за містом продається, як ніколи

...«У житловому комплексі «Струмочок» ми продали всі 60 таунхаусів  та 16 котеджів. Житло за містом насправді користується високим попитом.

Уже маємо там підведену каналізацію, воду, підводимо газ, приступили до благоустрою навіть.  

Ми перші в Луцьку, в кого газові та електричні лічильники стоять в окремих місцях, не розміщені на стовпах чи фасадах будинків. Тепер це буде змонтовано так, як в Європі. Зовні це виглядає дуже гарно. Вже нема звичної нам жовтої труби».

… «Можемо твердо казати, що тут, у Луцьку, ми – компанія, яка створює певну моду в будівництві. Відтак після нас таунхауси не будують тільки ліниві. А коли ми 7 років тому це починали, то мені мої колеги казали (дослівно): «Будеш сам там жити». Ну, окей…»

… «Залучаємо до роботи людей з цікавими ідеями. Одна з таких стосується дитячого майданчика, який буде біля ЖК «Амстердам» та ЖК «Струмочок».  Це наша гордість. Він матиме окремі зони для менших дітей і для старших. Майданчик повторюватиме рельєф ділянки. Там будуть і дерева, і ліхтарі. Ми вже знаємо – які. Площа – 4 тис. м. кв».

… «То буде повноцінний сквер для дітей. Його вартість сягатиме трохи більше 3-х мільйонів гривень. У центрі майданчика буде корабель, піратська шхуна.  Я думаю, цей майданчик буде нашою гордістю».

… «На вже діючому нашому невеликому дитячому майданчику у «Струмочку» грається пів Струмівки, бо іншого там просто немає».

Яким буде «Амстердам»?  Котли, як айфони?

...«Наша компанія переходить на монолітне будівництво. Тобто ми будемо зводити будинки з монолітних керамічних блоків (не газобетонних). Це і екологічно, і сучасно – навіть краще, ніж цегла».

… «Закордоном не будують з повнотілої цегли. У нас це такий собі пережиток з радянських часів. Тоді було багато цегельних заводів, вони перейшли нам у спадок, але їх ніхто не модернізує. Рано чи пізно в Україні теж перестануть будувати з цегли – це лише питання часу. Ми вирішили цей час не втрачати і вже використовувати більш сучасні формати».

… «Моноліт дасть нам змогу перейти на зовсім інший рівень архітектури. Крім того, це дозволить будувати у декілька разів швидше. У ЖК «Амстердам» ми вже виконали роботи зі сваями, переходимо до фундаменту. У січні будемо починати каркас. Все буде швидко, динамічно».

… «В «Амстердамі» буде сучасна система опалення. Такої в Луцьку і навколо нього ще не було.  Ми облаштуємо власну котельню. У підвалі буде встановлений котел та загальний тепловий пункт. Окремі ІТП будуть в кожній квартирі, що дозволить бачити та регулювати споживання теплової енергії, і управляти фактично з мобільного телефона».

… «Вартість опалення буде точно меншою, ніж за використання автономного опалення. Це одна з переваг. Крім того, будуть встановлені сонячні колектори, які в сонячну погоду дозволять зменшити навантаження на цю котельню.  

Ще одна перевага – це безпечно. Це менше точок небезпеки».

… «Ми не будемо мати в будинку зовнішніх і внутрішніх газових труб. Багато клієнтів  нарікають на те, що у їхніх кухнях є газові труби, відтак постійно треба платити за перевірки коминів і решти обладнання. Це не дуже зручно. Тому ми, будівельники, беремо на себе відповідальність і зобов’язання зробити круту, сучасну котельню. Я думаю, що цим ми «народимо» нову норму. Так, як це зробили з таунхаусами».

… «Скоро котел буде схожий на айфон. Ці сучасні індивідуальні пункти у квартирах дозволятимуть навіть зі смартфонів керувати теплом у помешканні».

 «Ми намагаємося зробити житло іншого ґатунку.  Якщо ще хтось буде робити тут таке ж, ми будемо тільки раді. Бо маємо піднімати планку не словами і вихваляннями, а практичними діями.

«Амстердам» має 4 поверхи і один мансардний. Загалом там має бути біля двохсот квартир (8 під’їздів). Він буде малоповерховий, зручний і сучасний.

… «Біля житлових комплексів нашої компанії немає проблем з паркуванням. Ще років 5 тому ми вирішили, що кожна квартира  повинна мати паркувальне місце. Спершу ми думали, що достатньо виділити людям місце, а вони собі його самі поділять, але напевне, їм таки треба конкретно вказати: оце – твоє. Так і будемо робити».

Експеримент: продамо  у будинку 6 квартир – всі з ремонтом!

… «Квартири, які продають наші клієнти, купують за декілька днів. Мені приємно, що квартири, які ми збудували у своїх житлових комплексах, дуже додали у ціні. Наприклад, перепродати квартиру в «Юпітері» точно можна менше, як за добу. Це є найкращий показник».

… «Наші ідеї дуже сильно піднімають вартість об’єктів, бо вони працюють». Для прикладу, у «Супернові» ми починали з ціни 11 тисяч гривень за метр квадратний, сьогодні ціна сягає 19-ти. У нас є квартира, де людина зробила ремонт  (адекватний, не захмарний) і продала її за 30 тисяч гривень за метр квадратний. Чому? Тому що є місця для паркування. Тому що все естетично виглядає».

… «Ми вже зводимо окремий будинок, де буде 6 квартир з ремонтом. Продаватимемо тільки готовими. Віримо в те, що частина людей не хоче робити ремонт і не хоче жити у будинках, в яких робиться ремонт. Тому ми вирішили для цих людей експериментально зробити цей 6-квартирний будинок».

… «Люди зможуть заїхати у це житло і просто там жити. Кухня, зала, штори, диван – все буде готово, лишиться взяти ключі і зайти. Такий формат ми випробовуємо».

… «Запросимо журналістів на презентацію і проведемо її на кухні. Це буде наступного року. Будинок зведений. Ми вже переходимо до ремонту і займаємося дизайном квартир. Не кажу, де саме, хочемо презентувати, коли все буде готове».

… «Ремонт вартує майже так само, як сама квартира, а ще він дуже втомлює людей. Ми пробуємо вирішити і цю проблему».

Дитячий садочок на ЖК «Супернова»? І не тільки

… «Ми вже збудували на 100% перші 5 будинків житлового комплексу «Супернова». Здамо 5-й у січні-лютому. Наступного року у ЖК «Супернова» введемо в експлуатацію мінімум 2 під’їзди. Дасть Бог – і чотири.

… «Є ідея вдихнути життя у ботанічний сад. Ви знаєте, що поруч є ботанічний сад ВНУ імені Лесі Українки, і можливо, нам спільно вдасться комплексний проєкт, який би покращив це місце. Звичайно, без шкоди самому ботанічному саду і довкіллю. Наступного року будемо в цьому напрямку рухатися. Якщо нам не бракуватиме сил, то скоро на вулиці Львівській у Луцьку буде чудове місце».

... «Ми спроєктуємо і збудуємо на «Супернові» сучасний крутий садочок.  Це точно буде садочок, якого в Луцьку ще не бачили.

На черзі в ЖК «Супернова» - найвищий будинок. Там обов’язково має бути оглядовий майданчик на даху. Це буде точка, з якої видно Старе місто. Ідея наразі візуалізується. Дуже надіємося, що наступного року нам вдасться розпочати роботу над цим проєктом. Найбільше часу займає обговорення концепції і народження ідеї. Ми хочемо, щоб ця ідея була ефективна».

… «На «Супернові» ми будемо пробувати працювати не з ОСББ, а з компанією-управителем. Коли ми обираємо голову ОСББ – це як лотерея. Ми ж не знаємо, чи в цієї людини вийде. А так ми можемо знати, як ці управителі працюють, можемо подивитися ті будинки, де вони вже керують».

Новий офіс для «Інвестора». Навіщо?

… «Нам було важливо зробити наш офіс стильним і комфортним. Не може людина, яка не здатна зробити якнайкраще своє ж приміщення, зробити це добре комусь іншому.

Для нас було принциповим, щоб наш офіс був гарним і зовні, і всередині. Луцьк потребує якогось гарного офісного центру в місті. Якщо така змога буде, ми обов’язково його збудуємо».

… «Якщо ми компанія амбітна, то нам цікаво збудувати в центрі міста таку будівлю, яка буде говорити про те, що ми можемо».

… «Минулого року я кілька місяців навчався управлінській діяльності у сфері будівництва разом з колегами-будівельниками з різних регіонів України. Ми слухали людей, які втілювали унікальні успішні для київських девелоперів проєкти.

Навчаємося активно. Спілкуємося з тими, хто створює кращі об’єкти в Україні. Звідти й черпаємо ідеї. Ми їздимо один до одного на будмайданчики. Маємо багато друзів-будівельників у Рівному. Там не було такої тривалої монополії, як у Луцьку. Там більше компаній, справжня конкуренція, тому вони більш сучасні».

… «Думаю, в Луцьку компаній має стати більше. Так цікавіше, бо ми в принципі не конкуренти, а колеги».

Текст: Віта САХНІК, Олена ЛІВІЦЬКА

Фото: Павло БЕРЕЗЮК

Детальніше про житло можна дізнатися у відділі продажів Будівельної компанії «Інвестор»:

Телефон: 096 030 20 10

Адреса: м. Луцьк, вул. Коперника, 13 в,

м. Луцьк, вул. Супутника, 6 а (ЖК «Супернова»)

Сайт: investor.lutsk.ua

Facebook: investorlutsk

Інстаграм: bud.investor

Youtube: Інвестор

Телеграм:

Де в Луцьку/Ковелі добре жити?


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Переваги лазерної епіляції
Наступна новина За минулу добу в Україні виявили 6 988 випадків коронавірусу
Останні новини
Схожі новини