Луцька громада придбала моторний човен для морських піхотинців, які тримають оборону на Херсонщині

Луцька громада придбала моторний човен для морських піхотинців, які тримають оборону на Херсонщині

Для виконання операцій на лівобережжі Херсонщини наші захисники отримали від Луцької громади новий багатомісний моторний човен.

Сьогодні, 14 червня, міський голова Ігор Поліщук передав його представникам 35-ї бригади морської піхоти, яка тримає оборону на лівому березі Дніпра, інформує міськрада. 

”Для нас це був перший досвід придбання нового моторного човна, – розповів Ігор Поліщук. – Раніше ми шукали і купували човни, які були у використанні. Але сьогодні таких в Україні фактично не залишилося, бо вони або вже використовуються на півдні України, або, на жаль, вже знищені. Тому коли надійшов запит на моторний човен від 35-ї бригади морської піхоти, ми його придбали і передаємо підрозділу”.

Міський голова додав, що човен коштує близько 700 000 гривень і закуплений коштом бюджету Луцької громади. Крім того, він обладнаний потужним двигуном, який розвиває високу швидкість.

“Від потужності моторного човна, від його маневреності, надійності залежить життя наших захисників і успішність виконання бойових завдань”, – наголосив Ігор Поліщук.

Морські піхотинці вже завантажили човен на свою автівку і вирушили з ним на південь України. А перед тим подякували міському голові та всій Луцькій громаді за надану допомогу.

“Дякуємо вам, що не залишаєте нас самих, попри те, що війна йде третій рік. Човен може розвивати хорошу швидкість, і це допоможе нам у доставці особового складу, провізії, транспортуванні наших поранених та загиблих побратимів. Загалом від кількості таких човнів дуже залежить виконання наших бойових завдань,” – сказав представник 35-ї бригади морської піхоти.

Також сьогодні для потреб роти вогневої підтримки 2-го батальйону морської піхоти в\ч А 2802 передано супутниковий модем Starlink Internet Satellite.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Навіки у серцях: у Луцькій громаді попрощалися з двома полеглими Героями. ФОТО
Наступна новина Український військовий на протезі станцював з рідним ансамблем. ВІДЕО
Останні новини
Схожі новини

Публікації відсутні