Луцька «Ласка» прихистила 35 котів: є з Маріуполя і Лисичанська. ФОТО. ВІДЕО

Луцька «Ласка» прихистила 35 котів: є з Маріуполя і Лисичанська. ФОТО. ВІДЕО

З початку року працівники КП "Ласка" прилаштували 10 безпритульних котів у нові родини. Зараз підприємство опікується 35-ма котами.

 Про це розповіла «Суспільному» керівниця підприємства Оксана Богданюк.

Частина котів знаходиться на післяопераційній перетримці, частина на постійному утримуванні, а також є тварини після стерилізації, – говорить Оксана Богданюк. Усі вони харчуються сухим і вологим кормами, а за можливості додають у раціон тваринкам рибу.

Керівниця підприємства говорить: у кожного котика своя історія. На перетримці від початку березня 2022-го в "Ласці" знаходяться кішка Масяня із Маріуполя та чорненька кішечка з Лисичанська.

«Масяня – така індивідуалістка. Вона якраз з тих кішок, яка не може жити в товаристві. Вона домашня кішка, їй в нас не є супер комфортно», – говорить директорка.

Коти на перетримці мешкають в одному вольєрі: тут є дві кімнати та окремий вихід на вулицю. Будиночків, зі слів Оксани Богданюк, є достатньо, тут підтримують комфортну температуру.

Мешкає кілька місяців в офісі на підприємстві та боїться собак дворічна киця.

"Вона їх навіть може проганяти. У нас тут є собачка Принцеса, яка живе у приміщенні, вона принцесу виганяє, і витісняє з території", – сказала керівниця "Ласки".

Щодня обстежує тварин і робить обхід ветеринар. Котів на стерилізацію привозять волонтери – опікуни, які самі їх відловлюють. 1 березня в "Ласці" прооперували п’ять особин, а впродовж лютого стерилізували 111 котів.

"Для того, що було максимально стерилізувати і не соціалізованих котів, ми придбали таке знаряддя, яке називається котоловка. У нас є такі в арсеналі підприємства і ми даємо користуватися волонтерам. Коли кіт потрапляє туди, то нам треба телефонувати, щоб ми приїхали, його забрали", – говорить Оксана Богданюк.

Також на території "Ласки" перебуває 200 собак. Коти до таких сусідів звикають швидко, каже фельдшерка-ветеринарка Мирослава Содікова. Усі тварини тут вакциновані від сказу.

Упродовж 2022 року на території комунального підприємства "Ласка", додала керівниця Оксана Богданюк, простерилізували 1 123 безпритульних котів.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина «Люди плакали, обіймали, діти стрибали на руки», – боєць з Луцька, який звільняв Харківщину
Наступна новина Не їздила 5 місяців: маршрутка Ківерці – Рожище – Луцьк відновила рух
Останні новини
Схожі новини