Луцька служба крові просить донорів не йти всім в один день

Луцька служба крові просить донорів не йти всім в один день

Через те, що окремі компоненти крові не можуть довго зберігатися, Волинський обласний центр служби крові просить донорів не йти масово здавати кров, а робити це час від часу.

Про це "Першому" розповіла тимчасово виконувачка обов'язків медичного директора обласного центру служби крові Валентина Крам.

З її слів, у Луцьку цими днями немає ажіотажу зі здачею крові. Стабільно щодня приходить кілька десятків людей.

Тоді як у Володимирі кількість охочих значно виросла. Раніше там здавали кров 8-15 людей за день, проте вчора - 58, сьогодні - понад 40. У центрі запевняють, що запас крові в області є. І зараз краще не приходити всім донорам одночасно.

"Бо, якщо плазма може зберігатися роками, то еритроцитарна маса - всього 35 днів. Краще приходити планово, час від часу, аби донорська кров не зіпсувалась. До нас телефонують з компаній, то ми рекомендуємо приходити не всім одразу, а по 10 людей", - сказала Валентина Крам.

Донорів у службі крові, що на проспекті Волі, 47 у Луцьку, приймають у будні з 08:30 до 13:00.

Нагадаємо, російські військові сьогодні о 5:00 ранку почали вторгнення до України. Верховна Рада ввела воєнний стан в Україні у зв’язку з нападом Росії. Вранці 24 лютого у Луцьку пролунала низка вибухів. З військового аеродрому було видно вогонь та дим. Школи і садочки закрили на невизначений термін. Від вибухів на військовому аеродромі Луцька поранено рятувальника.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Зеленський закликав йти в армію всіх, хто має бойовий досвід
Наступна новина Російська техніка пішла на прорив в Київській області
Останні новини
Схожі новини