Луцькі депутати просять президента та прем’єра не відключати гарячу воду з 20 травня

Луцькі депутати просять президента та прем’єра не відключати гарячу воду з 20 травня
Фото ілюстративне

Луцька міська рада звернулась до президента, глав уряду та Верховної Ради України з проханням продовжити дію «Положення про покладення спеціальних обов’язків на суб’єктів ринку природного газу», що дозволить зберегти постачання гарячої води після 20 травня.

Про це стало відомо у вівторок, 18 травня, під час позачергової сесії Луцької міської ради.

«Ситуація надзвичайно критична. Такою вона ще не була ніколи. 20 травня «Луцьктепло», як і більшість таких підприємств в Україні, будуть відключені від постачання газу», - наголосив міський голова Ігор Поліщук.

З його слів, проблема в тому, що 20 травня втрачає чинність «Положення про покладення спеціальних обов’язків на суб’єктів ринку природного газу для забезпечення загальносуспільних інтересів у процесі функціонування ринку природного газу», затверджене постановою Кабінету Міністрів України від 19.10.2018 №867, відповідно до якого Акціонерне товариство «Національна акціонерна компанія «Нафтогаз України» здійснювало постачання природного газу виробникам теплової енергії.

«Нас зобов’язують робити авансовий платіж за газ наперед. Нові правила вимагають визначити поденний обсяг споживання газу, що є неможливо. Кількість спожитого газу залежить від того, скільки люди використають гарячої води. А під час опалювального періоду – ще й від погоди. До того ж за недобір чи перевикористання передбачені штрафи», - сказав посадовець.

Міський голова запевняє – якщо сьогодні, 18 травня, Кабмін не ухвалить постанову, Луцьк і чимало інших міст в Україні з 20 травня залишаться без гарячої води. Щоб купити газу на 11 днів травня наперед, «Луцьктеплу» потрібен 21 мільйон гривень. Таких грошей підприємство не має.

«Але гаряча вода – це лише один бік проблеми. А для того, щоб почати опалювальний сезон – нам треба буде купити газу на 120 мільйонів гривень. Я не знаю, чи такі кошти на підприємстві взагалі коли-небудь були», - додав Ігор Поліщук.

Депутати одноголосно підтримали звернення до президента, голів уряду та парламенту.

Читати також: «У Княгининку – критична ситуація з наркотиками», - луцький мер


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина «У Княгининку – критична ситуація з наркотиками», - луцький мер
Наступна новина У Луцьку частково перекрили проспект Волі
Останні новини
Схожі новини