Луцькі депутати вимагають у Зеленського та уряду не піднімати тарифи на комуналку

Луцькі депутати вимагають у Зеленського та уряду не піднімати тарифи на комуналку

Депутати Луцької міської ради звернулися до президента, Кабінету Міністрів України, Верховної Ради України, а також Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг з вимогою скасувати підвищення вартості газу, його розподілу, доставки та електроенергії.

Рішення вони ухвалили у четвер, 14 січня, під час позачергової сесії Луцької міської ради.

«Всі ви бачите, який суспільний резонанс викликали підвищення тарифів протягом останніх місяців. Це і вартість природного газу, його доставки, електроенергії. За останній рік газ подорожчав на 40%, порівняно з 1 січня 2020 року, за останній місяць – на 11%. Доставка газу за останній рік подорожчала також на 40%», - сказав міський голова Ігор Поліщук.

«Безумовно, що це підвищення дуже сильно б’є по достатку лучан, чиї гаманці виснажені локдаунами, звільненнями з роботи, скороченням робочого часу через карантинні обмеження. Ми повинні висловити категоричну незгоду з підвищенням тарифів. Ми повинні вимагати скасування підвищення, яке відбулося нещодавно, скасування подорожчання розподілу газу, а також повернення пільг по електроенергії», - додав він.

Депутати просять президента, уряд, парламент, а також профільну комісію НКРЕКП накласти мораторій на підвищення тарифів на комунальні послуги для населення. За це проголосували 38 з 38 присутніх депутатів.

Читати також: Із лютого у Луцьку плату за опалення хочуть підняти на третину


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Локдаун смішний. Якщо його продовжать, буде жорстка реакція, - луцький мер Поліщук
Наступна новина У ВООЗ попереджають, що другий рік пандемії може бути «навіть складнішим»
Останні новини
Схожі новини