Луцькі лицарі здобули нагороди на чемпіонаті світу. ФОТО

Луцькі лицарі здобули нагороди на чемпіонаті світу. ФОТО
Члени клубу середньовічного бою «Айна Бера Луцьк»

Члени клубу середньовічного бою «Айна Бера Луцьк» здобули нагороди на чемпіонаті світу із середньовічного бою «IMCF World Championship 2018», який відбувся у Шотландії.

Про це стало відомо 3 липня під час прес-конференції у Молодіжному центрі Волині.

Капітан клубу Сергій Ващук розповів, що для того, аби потрапити на ці змагання, довелось взяти участь у чотирьох відбіркових етапах у національну збірну: чемпіонат України із середньовічного бою «Зов Героїв 1», турніри «Дніпровські Витязі», «Середньовічний Лучеськ. Доблесть віків» та міжнародний чемпіонат із середньовічного бою «Зов Героїв 2» .

Врешті від Луцька кваліфікували п’ятьох бійців.  

Попри різні перешкоди на шляху команда здобула перші місця у номінації «5 на 5» та «щит-меч», другі місця у номінації «16 на 16», а також у жіночих номінаціях «щит-меч» та «3 на 3». У цілому команда посіла друге місце у загальному заліку.

«Між собою ми говоримо, що у нас був ще один етап відбору у збірну – це етап погодження віз. Оскільки змагання проводились у Шотландії, у нас було багато проблем з отриманням цих віз. 40 % бійців, які подавали документи, отримали відмову. За дивним збігом обставин відмову отримали саме топові бійці збірної України», – поділився Сергій Ващук.

Сергій Ващук

Через два дні після приїзду з-за кордону луцькі лицарі взяли чотири «золота» та одне «срібло» на чемпіонаті України з середньовічного бою «Зов Героїв 1».  Дві перемоги для команди здобула Карина Дикса.

«Багато хто дуже дивується, коли бачить дівчину в обладунках. Хлопці виглядають більш мужніми, а дівчата викликають більше співчуття, ніж захвату. Але все-таки я вважаю, що дівчина так само може займатись середньовічним боєм», – розповіла Карина Дикса.

Вона також додала, що у масових боях змагатись важче, адже там кожен відповідає не лише за себе, а й за всю команду.

Члени «Айна Бери» також розповіли про участь у фестивалях «Срібний Татош» та «Форпост».

«У змаганнях «5 на 5» ми за результатами двох днів зайняли третє місце, а Володимир Поліщук посів третє місце у номінації «щит-меч». Там були досить таки запеклі бої. На «Форпості» також було чудово, але участь брали менше клубів. Ми зайняли у номінації «3 на 3» перше, друге і третє місця, адже у кожній «трійці» був хоча б один луцький боєць», - розповів Максим Ващук.

Команда клубу «Айна Бера» брала також участь у фестивалях «Князівський бенкет» та «Княжий». Бійці планують проводити майстер-класи для дітей, аби зацікавити їх таким видом спорту.

Крім того, вони є ініціатором «Середньовічної костюмерні» – фотозони у вбранні представників різних верств населення середньовічних часів, яка незабаром з’явиться у Луцьку.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина У лісі під Луцьком знайшли гігантського гриба. ФОТО
Наступна новина На Волині дівчина придбала хліб з «живим сюрпризом». ФОТО
Останні новини
Схожі новини