Луцькі перевізники погрожують припинити роботу, якщо не піднімуть плату за проїзд

Луцькі перевізники погрожують припинити роботу, якщо не піднімуть плату за проїзд

Луцькі перевізники стверджують, що проблеми з транспортом необхідно вирішувати в найкоротші терміни, в іншому випадку вони будуть змушені припинити роботу.

Про це йшлося під час засідання виконавчого комітету Луцької міської ради 21 лютого, передає ІА Волинські новини.

Керівник служби руху КП «Луцьке підприємство електротранспорту» Віктор Михалюк зазначив, що, наприклад, скарги на маршрут № 9а пов’язані з тим, що частина напрямку пролягає дорогою, яка знаходиться в жахливому стані.

«Люди не хочуть їздити, бо там, напевно найгірша дорога серед усіх маршрутів у Луцьку», – сказав Віктор Михалюк.

Він зауважив, що потрібно переглянути кількість автобусів на маршрутах міста, де потрібно – зменшити їх, а також проаналізувати режим роботи маршрутів у вечірній час, адже є протяжні напрямки, які не окуповуються, бо перевозять одного-двох пасажирів.

На переконання директора ПрАТ «Луцьке АТП 10701» Сергія Дьоміна, необхідно налагодити співпрацю перевізників із управлінням транспорту та зв’язку, аби не допустити ситуацію, коли перевізники змушені будуть припиняти свою роботу через збитковість.

«Ми перестали їздити по № 18 маршруту, бо на той час, коли тільки говорили про підвищення тарифу до 4 гривень, по цьому маршруту собівартість була вища за 4 гривні. Так, частково перенесли його на маршрут № 4, який теж стане збитковим. Дійсно, потрібно все обговорювати, але солярка не чекає обговорень», – акцентував Сергій Дьомін.

Член виконкому Михайло Щур зауважив, що перевізники говорять тільки про ціну на проїзд, натомість ні слова – про оптимізацію руху, графіків, пасажиропотоків.

Виконувач повноважень мера Григорій Пустовіт відзначив, що дискусії щодо перевезень не нові.

«Є маса звернень виконкому щодо невиконання зобов'язань перевізниками, адже люди постійно скаржаться на те, що не було автобуса, запізнився автобус чи грає російський шансон у маршрутці... Ми почули запитання, чому тягнемо з підвищенням тарифу. Але є лучани, яким ми мусимо аргументувати підвищення тарифів на проїзд», – наголосив Григорій Пустовіт.

Він додав, що наступного разу від керівника управління транспорту та зв’язку чекає не тільки сухого звіту, а й аналізу ситуації.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Луцький зоопарк врятував майже чотири десятки тварин
Наступна новина Розмова з нардепом, подробиці займання позашляховика та покинутий хлопчик: ТОП-3 новини за 20 лютого
Останні новини
Схожі новини