Луцькі школярі не хочуть вивчати письменників країни-агресора

Луцькі школярі не хочуть вивчати письменників країни-агресора

У волинських школах із нового навчального року учні розпочали вивчення семи предметів за оновленою шкільною програмою. Зміни внесли у вивчення всесвітньої історії та історії України, основ правознавства, захисту України, основ здоров’я, громадянської освіти, географії та зарубіжної літератури. В окремих предметах змінили теми.

Про це розповіла Суспільному заступниця директора обласного інституту післядипломної освіти Валентина Вітюк.

Читайте також: Донати замість квітів: у Піддубцівському ліцеї збирали гроші на ЗСУ

«Зміни відбулися в програмах предметів із початком повномасштабного вторгнення, то тут акцент зробили на  історії, українській літературі, зарубіжній літературі. Основи здоров’я, фізкультура і захист України – тут акцент і на цивільному захисті», – говорить методистка.

Валентина Вітюк

Зі слів вчительки однієї з луцьких шкіл Тетяни Моренчук, програма змінена в частині новітньої історії, насамперед подій, пов’язаних зі збройною агресією росії проти України.

«Потрібно про росію говорити як про агресора: от щойно провели таку бесіду з 11-класниками. Нам треба виховувати покоління як покоління переможців. У підручниках для 11 класу є революція на граніті, про яку раніше не згадували: це і Помаранчева революція, і Революція гідності», – зазначила вчителька.

Вчителька Тетяна Моренчук

11-класниця Софія Лукащук про зміни в шкільній програмі знала. Нововведення, які пропонує МОН, каже, підтримує.

«Були деякі новини, що з програми усунуть російських письменників, а також будуть більше вивчати важливість української мови, культури на уроках історії. Вважаю це доцільним рішенням», – додала школярка.

Учениця луцької школи Софія Лукащук

Восьмикласниця Дарина Новосад хоче, щоб у навчальних предметах не було нічого, пов’язаного з країною-агресором. Зі слів дівчини, її тато-військовий відстоює незалежність країни.

Учениця луцької школи Дарина Новосад

«Я тата не бачила вже п'ять місяців. Країну-агресора, яка зруйнувала більшу частину нашої України, нам краще не вивчати», – додала школярка.

Читайте також: Вчителі назвали предмети, які гірше засвоюються на дистанційці


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Яка ситуація на Волинському та інших напрямках фронту
Наступна новина У Луцьку залишилася одна соціальна їдальня для переселенців
Останні новини
Схожі новини

Публікації відсутні