У Луцьку залишилася одна соціальна їдальня для переселенців

У Луцьку залишилася одна соціальна їдальня для переселенців

З березня в чотирьох школах Луцька працювали соціальні їдальні, де безплатно харчували переселенців. З 1 вересня в місті залишилась одна їдальня, яка нині працює у приміщенні Волинського інституту післядипломної педагогічної освіти.

Про це розповіла Суспільному директорка департаменту соціальної політики міської ради Вікторія Майборода.

З її слів, харчувалися в їдальнях щоденно орієнтовно 1 700 внутрішньо переміщених українців. На ці потреби з міського бюджету витратили п'ять мільйонів гривень, ще стільки ж грошей заклали в цю програму до кінця року.

Переселенців у Луцьку харчують за талонами

Переселенців харчують за талонами, які можна отримати в департаменті соціальної політики Луцької міської ради. Нині маючи талон, категорія переселенців із дітьми, пенсіонери та люди з інвалідністю, можуть отримати знижку на обід 50%.

Читайте також: У Нововолинську в соціальній їдальні щодня годують понад 400 переселенців

«Двадцять гривень – оплата з міського бюджету, 25 гривень доплачують внутрішньо переміщені українці. Повна вартість порції становить – 45 гривень», – говорить Вікторія Майборода.

Додає: інші категорії переселенців можуть, за наявності талонів, харчуватися в їдальні, сплачуючи повну вартість гарячого харчування за соціальною ціною.

Повна вартість соціального обіду становить – 45 гривень

Їдальня у приміщенні Волинського інституту післядипломної педагогічної освіти розрахована на 60 людей. Раніше тут харчували працівників інституту та вчителів, які підвищували свою кваліфікацію та приїжджали до обласного центру з різних районів, говорить директор Волинського інститут післядипломної освіти Петро Олешко.

З його слів, щодня поїсти сюди приходить до сотні людей. Отримати гарячий обід можна з 12:00 до 15:00 години.

Щодня в їдальні харчується до сотні людей

Юлія Матвеєва приїхала на Волинь зі Слов’янська. Каже, що про талони на соціальне харчування знала. Пішла в департамент та оформила їх.

Зі слів Вікторії Майбороди, від початку вересня 400 переселенців отримали талони на соціальне харчування. Вони діють впродовж 15 днів.

Читайте також: У Луцьку на харчування переселенців планують виділити 5 мільйонів гривень


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Луцькі школярі не хочуть вивчати письменників країни-агресора
Наступна новина На Волині тестуватимуть нову систему інформування про надзвичайні ситуації
Останні новини
Схожі новини