Луцькі студенти власноруч виготовляють фіточаї і мазь для бійців на сході

Луцькі студенти власноруч виготовляють фіточаї і мазь для бійців на сході

Студенти і викладачі Луцького базового медичного коледжу готують фіточаї, калину з цукром, горіхи з медом, мазь для загоювання ран і передають усе це військовим на схід.

Майбутні фармацевти заготовляють лікувальні трави упродовж літа, повідомляє Суспільне.

Викладачка Лариса Радько розповіла, що створила власну рецептуру мазі.

Студенти відривають ягоди від кетягів калини, пересипають її цукром. Цей засіб вбереже від застуд, каже студентка Луцького базового медичного коледжу Марія Чуєш.

«У нас є така можливість назбирати, принести, нам це неважко, тому ми допомагаємо нашим солдатам за підтримки викладачів. Можна просто їсти калину із цукром. Це як імунностимулююча, протизапальна, протиалергічна дія», – розповідає дівчина.

Читати також: У волинському санаторії презентували новий цілющий напій

Зі слів Марії, студенти заготовляють калину у своїх рідних селах і привозять у коледж. Крім того, роблять імунозміцнюючі збори. Для цього подрібнюють лікувальні трави. Заготовили їх улітку на Волині.

Студентка коледжу Богдана Дибалюк, родом із Шацька, подрібнює липовий цвіт. Каже, роблять притизастудний чай із трав.

Третьокурсниця Марія Яцук із села Рудка Червинська Камінь-Каширського району з одногрупниками заливає горіхи медом.

Також студенти виотовляють мазь, що загоює рани, тріщини. Ідея виготовляти її виникла 2015-го, у розпал війни на сході країни, розповіла викладачка Лариса Радько. Жінка каже: розробила власну рецептуру мазі.

«Споконвіків у нас на Волині люди готували олійні витяжки із рослин, що мають ранозагоювальні властивості. Оскільки довезти їх у рідкому стані було проблематично, вичитала, що козаки додавали віск в олійні витяжки. Таким чином розробила рецептуру. У зону АТО відправили уже понад 200 кілограмів цієї мазі. Основними компонентами є олійні витяжки із різних рослин, які мають протизапальні, ранозагоювальні властивості. Ця мазь дуже цілюща, бо виготовлена із великою любов’ю», – каже викладачка.

 


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина «Тварини, що жили лише на півдні, тепер чудово почуваються у нас». Природа на Світязі стає іншою
Наступна новина «На 1-ше тренування прийшов у туфлях і сорочці». Історія легенди футзалу Сергія Піддубного
Останні новини
Схожі новини