Луцьких бібліотекарів привітали з професійним святом. ВІДЕО

Луцьких бібліотекарів привітали з професійним святом. ВІДЕО
Фото ілюстративне. Джерело: Gloss.ua

30 вересня в Україні відзначають День бібліотекаря. За кілька днів до свята у Луцьку відбулися урочистості з цієї нагоди. 

Про це повідомляє Sfera-TV Lutsk.

У вітальному слові голова облдержадміністрації Олександр Савченко з прикрістю визнав, що нинішнє покоління бачить перед собою в більшості екрани, а не книги.

«Слово не може бути саме по собі злим, особливо в книжці. Ви це все зберігаєте з часів Київської Русі», – звернувся він до бібліотекарів. Савченко додав, що у дитинстві тільки те й робив, що бігав у бібліотеки за новими романами. 

Працівниця голобської бібліотеки Надія Журавська розповіла, що у селах бібліотеки й досі не втрачають популярності. Бібліотека у Голобах спеціалізується на дитячій літературі і відвідувачів, за розповідями Надії Журавської, завжди багато. І навіть наявність комп'ютерного залу не зменшує попит на книги.

«Посиділи діти в Інтернеті, а якщо я запропоную гарну книжку, вони з радістю беруть цю книжку в руки. І тому книжку ніколи ніщо не замінить», – поділилась жінка.

Головний бібліотекар відділу обласної юнацької бібліотеки Лариса Малиновська зазначила, що спад відвідуваності дійсно був. Проте нині проводять чимало публічних заходів, виступів, квестів, тому аудиторія читачів збільшилася.

На думку Лариси Малиновської, бібліотеки будуть жити завжди, адже такої атмосфери немає більше ніде. От тільки форми роботи потрібно осучаснювати.

Більше – у сюжеті. 

 


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Християнський письменник з Волині здобув перемогу на міжнародному конкурсі
Наступна новина У Луцьку влаштували акцію на підтримку активістів. ФОТО
Останні новини
Схожі новини