У Луцьку для місцевої молоді та переселенців працюватиме «ВільноХаб»

У Луцьку для місцевої молоді та переселенців працюватиме «ВільноХаб»

У Луцькій міській бібліотеці запрацює ініціатива «ВільноХаб» для місцевих мешканців громади та переселенців.

Про це повідомляє департамент культури Луцької міської ради.

Луцька бібліотека – серед 24 бібліотек, які були обрані на основі відкритого конкурсного відбору в Волинській, Вінницькій, Рівненській, Львівській, Івано-Франківській, Хмельницькій, Тернопільській, Чернівецькій та Закарпатській областях.  

Ініціатива «ВільноХаб» створена у відповідь на виклики сьогодення програмою «Мріємо та діємо», що впроваджується в Україні Радою наукових досліджень та обмінів (IREX) за фінансової підтримки Агентства США з міжнародного розвитку (USAID) та підтримки Міністерства культури та інформаційної політики України.

У рамках ініціативи у бібліотеці відбудеться низка заходів, які нададуть простір для комунікації, взаєморозуміння та підтримки серед місцевих мешканців громади й переміщених осіб. 

«Бібліотекарі працюватимуть над створенням сприятливого та безпечного середовища для адаптації в нових умовах життя внутрішньо переміщених осіб з когорти української молоді та дітей, де вони матимуть можливість отримувати необхідну психосоціальну та емоційну підтримку, неформальну освіту, необхідну інформацію для адаптації на новому місці проживання і працевлаштування»,  – йдеться у повідомленні.

Програма “Мріємо та діємо” забезпечить проведення онлайн навчальних заходів для команд бібліотекарів та залучених помічників з когорти переселенців.

Також програма забезпечить методичну підтримку у вигляді друкованих та електронних матеріалів з таких тематик як психосоціальна підтримка, протимінна безпека, творчість та креатив, медіаграмотність, кібергігієна, працевлаштування, діалог та порозуміння, тощо.

Читайте також: Волинські депутати пропонують заборонити УПЦ МП


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Білорусь оголосила другий етап "раптової" перевірки боєготовності військ
Наступна новина «Save Mariupol»: петиція щодо порятунку захисників з «Азовсталі» набрала понад 1 млн підписів
Останні новини
Схожі новини