Луцьких прикордонників, які знущались над твариною, відсторонили від роботи

Луцьких прикордонників, які знущались над твариною, відсторонили від роботи

Двох військовослужбовців, які проходять строкову службу в Луцькому прикордонному загоні, відсторонили від несення служби, за жорстоке поводження з дикою твариною.

Як розповіла Суспільному речниця Луцького прикордонного загону Маргарита Вершиніна, наразі строковики знаходяться на території прикордонного загону, але до охорони кордону їх не залучають.

Що сталось?

18 квітня зоозахисники з Ковеля виклали у соцмережі відео, на якому двоє військовослужбовців зі зброєю у руках знущалися з дикої тварини (Лані). Після оприлюднення ролика в Луцькому прикордонному загоні розпочали службове розслідування.

Події розгорталися восени 2020 року. Відео відзняли самі ж строковики під час несення служби в прикордонному наряді. Обом військовослужбовцям – по 20 років.

"Пояснити чітко мотиви свого вчинку вони не можуть, але жалкують про скоєне. Відомо, що тварина лишилася жива", – каже Маргарита Вершиніна. Додає, позиція Луцького прикордонного загону незмінна, військові засуджують дії строковиків і називають їх поведінку ганебною.

Службове розслідування вже завершилося. Матеріали про порушення правил несення прикордонної служби передали до Любомльського районного суду. Також прикордонники передали матеріали до поліції, щоб притягнути строковиків до відповідальності за жорстоке поводження з тваринами.

Читайте також: «Безвідповідально та жорстоко». На Волині браконьєри застрелили оленя


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина У інфекційній лікарні зайнято 84% «ковідних» ліжок. Яка ситуація у медзакладах Волині
Наступна новина Будівельники «Луцьксантехмонтажу» долучилися до великодньої толоки
Останні новини
Схожі новини